Joves PV - Comproms presenta el documental 'Classe valenta' en la Llotja del Cnem

Grup Compromís  Dimarts, 23 de Octubre de 2018

 El documental explica la importància de les paraules en la comunicació i en construcció del missatge polític

 La Llotja del Cànem acollirà el divendres 26 d'octubre a les 18:30h l'estrena del documental 'Classe valenta' a Castelló, organitzat per Joves PV - Compromís. Es tracta d'un experiment sociològic que investiga la importància del llenguatge en la forma que la societat entén el món. El reportatge examina la possibilitat d'incorporar una premissa, un concepte polític, enmig d'una campanya electoral i el conseqüent impacte que té en les forces polítiques i el seu electorat.


El documental compta amb l’anàlisi de més de 20 experts en l’àmbit de la informació i la comunicació política, com el periodista britànic Owen Jones, el politòleg, Íñigo Errejón, la comunicòloga Estrella Montolío o el conegut periodista Iñaki Gabilondo. "Amb l'acte volem posar de manifest la importància del llenguatge en l'acció política i com d'importants són les paraules en l'elaboració del missatge", ha destacat Aida Artola, membre de l'organització juvenil.Després de la projecció, tindrà lloc un debat on participaran la representant de Joves PV, Aida Artola, el regidor i portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, la Doctora en Ciències de la Comunicació i professora de l'UJI, Laura Alonso-Muñoz, i el consultor i director de Capacitador.es, Carles Porcel.


L'equip del documental va provar d'introduir, durant la campanya municipal del 2015, un concepte en el parlar quotidià dels polítics i experts en comunicació que deixava al descobert els seus mecanismes de manipulació. El repte va comprometre a desenes de persones que van dur a terme accions d'intervenció pública, art urbà i altres formes d'activisme social. "Es tracta d'un documental que compta amb nombroses nominacions a premis i distincions, i serà la primera vegada que es projecta a Castelló", ha assenyalat Artola, representant de les joventuts de Compromís.