Comproms per Castell considera negativa la sentncia del TSJCV sobre les rtios escolars

Grup Compromís  Dijous, 25 de Octubre de 2018

El portaveu de la formació, Ignasi Garcia, considera que la decisió judicial "no està en sintonia amb el que vol la societat valenciana"

 El portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha valorat negativament la sentència del TSJCV sobre la decisió de la Conselleria d’Educació de rebaixar el ràtio de 25 a 23 alumnes en les classes d’infantil de 3 anys. Garcia considera que la decisió judicial només beneficia als centres privats, que volen fer negoci a costa de la qualitat educativa. Per això, el portaveu de Compromís creu que una millor atenció a l’alumnat "passa per tenir menys alumnes a les aules i més docents a les escoles", tal i com defensa la Conselleria d'Educació, que dirigeix Vicent Marzà.


La sentència del TSJCV estima el recurs presentat per la Federación Española de Religiosos de la Enseñanza (FEDE), recolzant-se en la normativa estatal que, segons Garcia, "sols parla de màxims". "La sentència no està en sintonia amb el que vol la societat valenciana; una educació pública i de qualitat", ha explicat el portaveu.


Per això, Garcia ha celebrat la decisió de la Conselleria d'Educació de recórrer la sentència recordant que la competència en matèria educativa és plenament autonòmica. Amb tot, el portaveu de Compromís ha recordat que la baixada de les ràtios "era una demanda històrica de la comunitat educativa, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'atenció als escolars valencians".