Comproms per Castell insta al Govern a modificar l'IVA aplicabe als instruments musicals

Grup Compromís  Dimarts, 27 de Novembre de 2018

Garcia ha manifestat "la necessitat de modificar la regulació tributària de tots els instruments musicals"

 
La música és un dels motors culturals més importants i rellevants, i sols en País Valencià es sobrepassa el 50% del total de col·lectius musicals espanyols. Per poder desenvolupar el seu treball de forma efectiva, requereixen un material fonamental com són els instruments musicals, actualment regulats tributàriament amb un 21% d’IVA.

Per això, Compromís per Castelló ha signat una declaració institucional conjunta amb els partits de l’Acord del Grau per demanar al Govern Espanyol, més concretament al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri de Cultura, la revisió i posterior modificació de l’IVA aplicable a l’obtenció d’un instrument musical, reduint-ho fins al 10%; sent aquests la principal ferramenta de treball de moltes persones i col·lectius i una via de foment de l’educació i la cultura.

El portaveu del grup municipal Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, afirma que "es tracta d’una eina imprescindible i essencial de treball per a molts valencians i valencianes i per tant ha de ser mereixedor d’un tractament fiscal especial".