Garcia: "Si retirar la Creu dels Caiguts depn de nosaltres, Comproms estar a l'alada"

Grup Compromís  Dissabte, 1 de Desembre de 2018

Compromís recorda l'obligació de retirar els monuments feixistes, en aplicació de la Llei de Memòria Històrica


Compromís considera imprescindible retirar el vestigi franquista de la Creu dels Caiguts per ser un monument d'exaltació de la dictadura. Per això, el portaveu de la formació, Ignasi Garcia, ha emplaçat a la resta de forces polítiques a sumar-se a la moció que demana complir la Llei de Memòria Històrica, amb l'objectiu de retirar al més prompte millor el monument feixista del Parc Ribalta. Sobre l'inici del procediment administratiu, Garcia ha explicat que "si la retirada de la Creu depén de nosaltres, Compromís estarà a l'alçada". "Cal actuar amb valentia i aplicar la llei, que és molt clara", defensa el portaveu.

Per a Compromís els informes del Comité d'Experts, adscrit a la Conselleria de Justícia i de Memòries Democràtiques de la Generalitat Valenciana, són molt clars: la Creu dels Caiguts continua sent, hui dia, un símbol d'exaltació de la dictadura franquista. A més, el Grup per la Recerca per la Memòria Històrica de Castelló continua emplaçant el govern municipal perquè la retirem el més aviat possible. Per això, Compromís vol iniciar els tràmits d'obres que faran possible la retirada de la Creu dels Caiguts del Parc Ribalta.

Garcia ha demanat a la resta de partits "coherència i responsabilitat" en un tema tan sensible com la memòria històrica. El regidor ha manifestat la voluntat de Compromís de "complir la Llei de Memòria Històrica i esborrar les restes del franquisme dels carrers de Castelló, amb la voluntat d'avançar cap a una societat més democràtica i plural, que repare la memòria dels republicans que van lluitar contra la barbàrie i la dictadura".

Per últim, Garcia ha demanat al Partit Popular que deixe de muntar plataformes fantasma per boicotejar l'acció de govern, en referència a la plataforma en defensa de la creu. "Com hem pogut comprovar recentment, el portaveu de l'associació és membre de Noves Generacions del PP", ha assenyalat el portaveu de Compromís.