Comproms acorda per unanimitat la distribuci de les tasques de govern

Grup Compromís  Dimecres, 9 de Gener de 2019

Ignasi Garcia assumirà la vicealcaldia, Participació Ciutadana, Reciplasa i el Consell del Port; Porcar estarà al capdavant de Vivenda i Ruiz agafarà les regnes d’Igualtat i serà portaveu adjunta del Grup Municipal

 
La Comissió Executiva Local de Compromís per Castelló ha acordat aquesta vesprada la nova distribució de tasques en el govern de la ciutat que fins ara havien estat responsabilitat de la vicealcaldessa Ali Brancal.

Així, l’executiva del partit ha resolt que el càrrec de vicealcalde li correspondrà a Ignasi Garcia, les competències en matèria d’Igualtat seran assumides per Verònica Ruiz, les d’Habitatge per Enric Porcar i Ignasi Garcia s’encarregarà de Participació Ciutadana. A més, el càrrec de representació en el Consell del Port i la presidència de Reciplasa seran assumits per Garcia i Ruiz serà la nova portaveu adjunta del Grup Municipal de Compromís.

D’aquesta manera, Compromís per Castelló afronta el manament plenari del passat 20 de desembre pel qual s’establia el cessament de la vicealcaldessa Ali Brancal de totes les seues funcions de representació. No obstant això, l’executiva del partit ha recordat que "la votació del passat plenari va deixar clars els posicionaments de tots els partits de la corporació municipal i tots devem assumir les nostres responsabilitats amb aqueixa decisió. El PP ha volgut judicialitzar la política amb una finalitat absolutament partidista i hi ha qui li ha fet el joc a la dreta corrupta d’aquesta ciutat. Però nosaltres assumim el resultat del plenari perquè volem, per damunt de tot, donar-li continuïtat a l’Acord del Grau que tantes coses bones ha portat a la ciutadania de Castelló".

Des de Compromís per Castelló també han ressaltat que "l’ús de les institucions i la falsa acusació que ha fet el PP contra Brancal és la manera que la dreta més tramposa troba per evitar la governabilitat i que la vicealcaldessa no seguisca desenvolupant polítiques de progrés a la ciutat. Cal recordar que gràcies al seu treball Castelló va ser una de les primeres capitals a portar la campanya del ‘No és no’ a les nostres festes, que ha creat l’Oficina d’Habitatge del no-res i ha posat ordre al desgavell que mantenia el PP en l’habitatge públic, que ha dotat a la ciutat d’uns pressupostos amb perspectiva de gènere o que ha aconseguit una participació real de la ciutadania augmentant els recursos a les associacions veïnals assolint la transparència en els procediments, entre altres".

L’executiva, a més, ha mostrat de nou tot el seu suport a Brancal davant la campanya de desprestigi i difamació encetada pel PP de la que ha sigut víctima en els últims mesos i ha reiterat que seguirà treballant com a regidora d’un partit de govern per a seguir transformant Castelló amb polítiques progressistes que posen a les persones al centre i que tracten de millorar les seues vides.

La Comissió Executiva Local també ha aprovat el calendari d’actes previ a la precampanya electoral i ha avançat que en les pròximes setmanes Compromís realitzarà un acte al Raval Universitari.

Compromís per Castelló encara aquests mesos previs a la contesa electoral amb optimisme i amb el convenciment que "som l’única garantia de govern progressista i de continuïtat de l’Acord del Grau que esperem liderar a partir de maig. És imprescindible que Castelló continue amb les polítiques iniciades en 2015 perquè la dreta corrupta no torne a governar la nostra ciutat".