"Macin ha utilitzat sistemticament les institucions de manera fraudulenta per a benefici propi"

Grup Compromís  Dimecres, 6 de Febrer de 2019

Compromís per Castelló considera "molt greu" que la Guàrdia Civil concloga que Macián ha comés un delicte de frau i exigeix explicacions al respecte

Davant les informacions publicades hui en la premsa estatal en les quals, segons un informe de la Guàrdia Civil, el portaveu adjunt del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan José Pérez Macián, hauria comés un delicte de frau en la contractació municipal per a sufragar la neteja de la imatge de l'alcalde Bataller després de ser imputat per la Gürtel, des de Compromís considerem aquests fets com molt greus. És a dir, Bataller i Pérez van contractar amb les empreses de la Púnica per a blanquejar la imatge del exalcalde per la seua implicació en la Gürtel. La putrefacció sistèmica del PP els porta a acudir a la corrupció per a tapar altres corrupteles. És per això que exigim que, tant Pérez Macián com la seua portaveu, Begoña Carrasco, donen explicacions per la seua implicació en la trama corrupta coneguda com Púnica.

Hui hem conegut que Macián ha estat sent investigat per la UCO de la Guàrdia Civil en el cas Púnica, el cas més important de corrupció al si del Partit Popular després de la Gürtel. D'aquesta manera es demostra que Macián ha utilitzat sistemàticament les institucions de manera fraudulenta per al seu propi benefici i el del seu partit.

Amb això, per a Compromís queda més que acreditat que el Partit Popular que lidera la senyora Carrasco continua immers en trames corruptes i que manté en les seues files gent que s'ha beneficiat de la corrupció i que ha robat a totes les castellonenques i els castellonencs.

A més, la senyora Carrasco i el seu partit, lluny de demanar disculpes a la ciutadania i de retornar els diners que ens han robat a totes i tots, a cada cas de corrupció del seu partit que salta a la palestra, encén el ventilador per a intentar fer creure que tots som com ells, encara que siga servint-se de mentides i muntatges.

Cal recordar a més que el Partit Popular que lidera la senyora Carrasco és el mateix que en 2007 es va pagar la campanya electoral amb diners corruptes que van aconseguir extorquint a empreses que els van costejar les despeses electorals a canvi de favors en la contractació pública. Actualment, en la bancada popular encara hi ha fins a tres regidors que en aquella contesa electoral van aconseguir les seues actes gràcies als diners tacats de corrupció i que, a més, l'actual president de la Diputació, Javier Moliner, va ser el coordinador d'aquella campanya.