Carrasco reivindica la posada en marxa de les Comunitats d'Aprenentatge en el Dia Internacional del Poble Gitano

Grup Popular  Dilluns, 8 de Abril de 2019La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, es compromet a atendre les prioritats de la comunitat gitana, que passen per reduir l'abandonament escolar que afecta un 80% dels joves; activar plans específics d'ocupació i afavorir l'accés a habitatges socials
"La igualtat d'oportunitats és la base per eradicar els estigmes que encara pesen sobre el poble gitano", assenyala

8 d'abril de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, ha celebrat el Dia Internacional del Poble Gitano amb la Fundació PUNJAB, posant en valor la necessitat de seguir treballant en tots els àmbits, i molt especialment des de l'educació, per la igualtat de drets de la comunitat gitana.

En una reunió amb el president de PUNJAB, Enrique Giménez, Carrasco s'ha compromès a abordar els tres problemes fonamentals que denuncia aquest col·lectiu. En primer lloc, "per lluitar contra l'abandonament escolar, que arriba al 80% dels joves gitanos a l'educació secundària i reivindiquem la posada en marxa de les Comunitats d'Aprenentatge, que amb tant èxit han funcionat en altres municipis. Tot i que s'ha avançat molt en els últims anys, no és suficient. Hem de continuar treballant per eradicar la marginació i l'exclusió social dels col·lectius més vulnerables. La igualtat d'oportunitats és la base per eradicar els estigmes que encara pesen sobre el poble gitano ", assenyala.

La segona de les prioritats que s'han d'abordar amb urgència, segons Carrasco, és la desocupació mitjançant la posada en marxa de plans específics d'ocupació que fomenten la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

L'habitatge és la tercera necessitat per a aquest col·lectiu. "Exigim que a la Mesa de l'Habitatge, estiguen presents els col·lectius socials, com PANJAB, perquè l'adjudicació d'habitatge social es face de manera pública i transparent", apunta la edil popular.

Per als populars és necessària la col·laboració amb les institucions públiques, "una col·laboració que la Generalitat Valenciana va decidir trencar en 2018 deixant a zero les ajudes per IRPF i suprimint 9.000 euros d'una altra línia de finançament. La discriminació que pateix Castelló respecte a València i Alacant en inversió social en els Pressupostos de la Generalitat és una realitat, i el més greu és que el govern de PSOE i Compromís ha permés aquestes retallades en matèria social ", denuncia Carrasco.

La portaveu popular i candidata a l'Alcaldia de la ciutat de Castelló, aposta per l'educació per crear ciutadans lliures i iguals, "una educació en llibertat i ajudes als alumnes amb necessitats educatives especials per afavorir una major integració. El meu compromís amb els castellonencs també prioritza la lluita contra l'assetjament escolar amb la posada en marxa d'un Pla Municipal contra el Bullying o Assetjament Escolar ".

"La comunitat gitana té un pes molt important a la ciutat de Castelló i gràcies a la feina de la Fundació PUNJAB ha hagut un avanç important pel que fa a la integració. Els programes d'intervenció social i cultural, que contribueixen a defensar els drets dels membres de la comunitat gitana, han anat donant els seus fruits fins a poder aconseguir les metes desitjades. En aquest sentit, cal seguir treballant de la mà, col·laborant des de l'Ajuntament amb el desenvolupament integral des de l'edat més primerenca, fomentant, des de l'educació, bones conductes que ajuden a desenvolupar  la seua autoestima "conclou Carrasco.