Carrasco: "El PSOE s l'anttesi de l'ocupaci. Amb Snchez es crea al mar la meitat d'ocupaci que amb el PP a Castell"

Grup Popular  Divendres, 5 de Abril de 2019La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló lamenta que la inestabilitat política del govern socialista repercuteix negativament a la ciutat. "Tot i haver estat una Magdalena de rècords, no s'ha reflectit en la creació d'ocupació", denuncia.
"Estem molt lluny de la creació d'ocupació registrada el 2014 i 2015, quan la tendència va ser molt més positiva. Per això, no caben els triomfalismes del PSOE i Compromís, ja que a Castelló segueix havent més de 14.000 persones demandant una ocupació estable i de qualitat ", subratlla.

7 d'abril de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular i candidata a l'alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, afirma que "el PSOE és l'antítesi de l'ocupació. Amb Sánchez es crea al març la meitat d'ocupació que amb el PP a la ciutat de Castelló ". Així ha valorat les dades de març, al temps de considera que "la inestabilitat política del govern socialista repercuteix de manera negativa en la ciutat de Castelló, on la tendència de la creació d'ocupació està molt allunyada de les xifres registrades el 2014 i 2015, quan governava el Partit Popular ".

"No caben triomfalismes. Des que Sánchez està a la Moncloa i fins al febrer, gairebé 900 castellonencs van perdre el seu lloc de treball. La dada de març ha estat un respir, però totalment insuficient per a la ciutat de Castelló, amb més de 14.000 persones demandant una ocupació estable i de qualitat. Ni tan sols la Magdalena de record que hem viscut, ha servit per impulsar la tendència de creació d'ocupació, que segueix el camí de l'alentiment ", explica Carrasco.
 
La portaveu popular es basa en els anys 2014 i 2015 quan amb la tendència a l'alça superava els 300 contractes durant els mesos de febrer i març, és a dir, "durant Magdalena i Setmana Santa, el temps que va governar el Partit Popular es va crear més ocupació , sent la tendència més positiva i esperançadora que la que donen les xifres oficials en l'actualitat ", assenyala.

I afegeix que "per molt que el govern municipal de PSOE i Compromís isca triomfalista a parlar de creació d'ocupació, la realitat és que no és més que estratègia electoralista. Els castellonencs han de saber que la realitat és molt diferent, quan hi ha 14.000 castellonencs engrossint les llistes de l'atur a la ciutat de Castelló, dels quals 8.519 són dones ".
 
És una evidència, des que Pedro Sánchez és president del Govern i ocupa la Moncloa, la tendència de creació d'ocupació a la ciutat de Castelló es ressent i "la situació s'agreuja a nivell municipal amb un govern bipartit, de PSOE i Compromís , que porta quatre anys donant l'esquena a les pymes, motor econòmic de la ciutat, amb zero ajudes al comerç mentre se'ls condemna a pagar més impostos ".

La candidata popular a l'alcaldia només troba una explicació a la deixadesa i l'abandonament del govern municipal amb els que creen ocupació, i és que les prioritats de PSOE i Compromís han estat altres. "L'únic que els ha preocupat i ocupat durant tot aquest temps ha estat canviar-li el nom a la ciutat, eliminar el castellà del topònim i enderrocar creus. A nosaltres ens preocupa la creació de llocs de treball, perquè els castellonencs necessiten seguir pagant les seues factures a final de mes. Combatre l'atur és la prioritat en el nostre programa electoral i també baixar impostos als castellonencs, perquè hi ha marge per fer-ho ".

Mesures per afavorir la contractació

Per afavorir la contractació de castellonencs, Carrasco destaca entre les mesures econòmiques del seu programa electoral la posada en marxa d'un 'Programa de formació a la carta', amb formació específica perquè les empreses de Castelló troben professionals aptes per als llocs que demanen, és a dir, que la formació acadèmica concorde amb la que demanen les empreses.
 
D'altra banda, la candidata popular anuncia el programa 'Primera oportunitat' que consisteix a donar incentius a les empreses perquè contracten persones joves, un dels col·lectius més vulnerables al costat de les dones, tal com demostren les dades d'atur.

El programa de 'Primera oportunitat' té com a objectiu facilitar la primera experiència en el mercat laboral. Una altra mesura dirigida a les dones, especialment a les que han tingut fills, consisteix en la creació d'una línia d'ajudes a la contractació que els facilite la seua tornada al mercat laboral en les millors condicions.

"No hi ha millor política social que crear ocupació i a això ens dedicarem en cos i ànima si els castellonencs ens donen la seua confiança en les pròximes eleccions del 26 de maig", conclou Carrasco.