Macin: "El sectarisme de PSOE i Comproms porta a premiar ms el valenci que la formaci acadmica en l'oferta temporal d'ocupaci jornals de Vila"

Grup Popular  Dimecres, 3 de Abril de 2019

Per al portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Juanjo Pérez Macián, "en lloc d'oferir ocupació temporal i precaria, el bipartit hauria de crear les condicions idònies perquè siguen les empreses les que contracten aturats"
"La convocatòria de jornals de Vila a un mes d'eleccions és electoralista, quan ni PSOE ni Compromís han fet res en 4 anys per reduir les llistes de l'atur a la ciutat. Les seues polítiques només han servit per generar més despesa i més impostos ", assenyala

3 d'abril de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Juanjo Pérez Macián, lamenta les presses electoralistes del govern de PSOE i Compromís per maquillar la seua gestió en matèria d'ocupació, quan "en quatre anys no han fet res per reduir les llistes de l'atur a la ciutat. A només un mes d'eleccions anuncien una oferta d'ocupació temporal, 'jornals de Vila', en què premien més el valencià que la formació acadèmica dels aspirants. Aquest és un exemple més del sectarisme que imprimeix el govern municipal en la seua gestió ". assenyala.

Crida l'atenció que en una oferta pública d'ocupació on es demanen arquitectes, periodistes, electricistes, administratius o educadors socials, entre d'altres professionals, el requisit de la llengua valenciana siga dels més decisius a l'hora de valorar al candidat. "D'aquesta manera, algú que presenta una formació curricular completíssima, amb dilatada experiència, però que no parle habitualment valencià i no acredite títols oficials d'aquesta llengua, quedarà relegat als llocs baixos de la llista. Aquesta és la fórmula que el bipartit utilitza per discriminar a qui no parla el valencià en el seu dia a dia, com ja van fer amb les bases per a la plaça de director de la Banda Municipal de Música. Una actitud que només porta a la crispació social i l'enfrontament com s'ha demostrat en eliminar, per imposició i sense consens de ningú, el topònim bilingüe que la nostra ciutat tenia des de fa 36 anys ", argumenta Macián.
Per a l'edil popular "en lloc d'oferir des de l'Ajuntament ocupació temporal i precaria, amb programes com jornals de Vila, que no són la solució per als aturats, el govern municipal hauria de centrar esforços en crear les condicions idònies perquè siguen les empreses les que contracten treballadors. Això s'aconsegueix baixant impostos i eliminant traves burocràtiques que a dia de hui impossibiliten que isquen nous models de negoci a la ciutat. Però és evident que amb el PSOE no es crea ocupació, sinó que només es generen més despeses, més impostos ".
Davant la gestió ineficaç i ineficient d'un govern municipal que no aporta solucions, els populars aposten per la creació d'una gran àrea d'Ocupació i Promoció Econòmica a l'Ajuntament perquè, a manera de finestreta única, s'eliminen les traves burocràtiques i faciliten els tràmits als ciutadans. Un servei que permeta potenciar l'ocupació, la generació d'oportunitats i l'obertura de negocis a tot aquell que tinga una idea o un projecte, "amb el compromís que compten amb l'autorització municipal per a poder materialitzar-lo en un termini màxim de 72 hores" .

Per donar facilitats al xicotet i mitjà comerç, els populars es comprometen a dur a terme una baixada d'impostos real, que permeta una gestió eficient dels recursos públics.

I al mateix temps, des del PP mantenen el ferm compromís de convertir Castelló en un centre d'inversió atractiu per acollir grans empreses, "per això, afavorirem que a les zones perifèriques del nostre terme municipal hi haja una important activitat industrial, amb l'aprovació d'un Pla General del Segle XXI ", conclou Macián.