Comproms anuncia una oficina integral municipal d'atenci a la dependncia per a la prxima legislatura

Grup Compromís  Dimarts, 9 de Abril de 2019

Garcia: "El nou servei, amb informació i assessorament especialitzat, donarà resposta a la resolució de la dependència en un termini humà"

El portaveu i candidat a l'Alcaldia per Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, ha afirmat que "la inclusió social, on s'inclou la dependència, és una de les quatre potes de l'estat de benestar amb l'educació, la sanitat i les pensions. L'edil ha afegit que "la dependència és la forma que tenim d'ajudar als nostres veïns i veïnes quan més ho necessiten".

Per això, des de Compromís per Castelló "treballarem per donar resposta a les necessitats de la ciutadania creant una oficina integral d'atenció a la dependència, on es puga donar un assessorament especialitzat, informació sobre la tramitació, oferir també assistència administrativa i analitzar les queixes, reclamacions i suggeriments tant en la gestió municipal com autonòmica", ha afirmat Garcia.

Des de Compromís, "creiem que és necessària la creació de places als centres de dia i ocupacionals per als joves amb discapacitat que deixen els centres d'educació especial, perquè tot el treball, les teràpies, i tots els esforços de les professionals que han atés a aquestes xiquetes i xiquets no es perda en complir 21 anys", ha manifestat l'edil.

Així com, "crear patis per a les persones amb discapacitat intel·lectual, donat que el temps d'oci té una funció terapèutica i afavoreix el benestar emocional, les relacions interpersonals i fomenta la inclusió social, a més de donar un respir a les famílies cuidadores" ha expressat Ignasi Garcia.

Garcia ha explicat que "la gent no demana la dependència amb previsió, si no quan la necessita, per això és molt important que la resposta siga el més àgil i ràpida possible". L'edil ha posat l'accent en la situació que es trobaven les administracions, ja que "venim d'una època on es tardaven 8 anys a tramitar, on la gent es moria sense que se li reconegueren els seus drets, i on hi havia expedients que la gent havia de recórrer perquè els tornaren a tramitar, això és el que s'ha d'evitar".

El portaveu de Compromís ha reconegut com a peça d'aquesta resolució la gestió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, encapçalada per Mònica Oltra, que "ha apostat per buscar la col·laboració amb els ajuntaments i la Generalitat".

"Aquesta col·laboració ha estat eficient perquè ens han traslladat les competències i els recursos. L'oposició i inclús socis de govern, han criticat que l'Ajuntament col·laborara perquè deien que Conselleria eludia les seues responsabilitats" ha explicat Ignasi Garcia, al que ha afegit que "Compromís per Castelló pensem que la relació entre les administracions ha de ser necessària per a poder donar una resposta ràpida a la ciutadania".

D'aquesta manera, "vam acabar el 2018 tramitant la dependència dintre del termini legal, i hem passat de 8 anys d'espera als 8 mesos, i en Compromís considerem que si seguim treballant nosaltres, aconseguirem donar resposta en un termini humà i els resultats s'han vist en què abans sols hi havia 22.000 persones que la sol·licitaven i ara hi ha 77.000 dintre del circuit, perquè les administracions responen" ha conclòs el candidat a l'alcaldia i portaveu de Compromís per Castelló.