Marz agraeix a mestres i famlies la seua lluita per una escola pblica, en valenci i innovadora

Grup Compromís  Diumenge, 14 de Abril de 2019

Garcia: "ens hem marcat l’objectiu per a la pròxima legislatura d’encetar una línia de subvencions per a la promoció del valencià"

El candidat a les Corts Valencianes per Castelló, Vicent Marzà, i el candidat a l'Alcaldia, Ignasi Garcia, han gaudit aquest matí de la Festa per la Llengua en la qual han volgut "donar les gràcies a les mestres i als mestres, a les famílies, per lluitar per una escola pública, en valencià i innovadora i que han estat treballant moltíssim durant tants anys", com ha manifestat Marzà.

A més, el candidat a Corts els ha volgut recordar que "seguirem sempre al seu costat, igual que ho hem fet aquests anys millorant l’escola pública i el conjunt de l’educació valenciana. Per això volíem estar hui al costat de tota la bona gent que s’estima la llengua, que la reivindica i que vol que l’escola siga cada dia més pública i estiga en millors condicions".

Per la seua part, Garcia ha manifestat que "des de Compromís, tenim clar que el valencià, la nostra llengua, és un tresor que cal cuidar i que ens identifica com a poble, i que per tant, cal promoure-la perquè cada dia estiga més viva i que la gent la conega".

A més, l'edil ha afegit que "Compromís, accepta la proposta de la Plataforma per la Llengua en el nostre programa electoral, en la que les regidories de política lingüística estiguen dimensionades a la població que té la ciutat, amb la necessitat d’incrementar els Recursos Humans d’aquesta regidoria".

De la mateixa manera, "en els pròxims anys, ens hem marcat l'objectiu de fer una línia de subvencions per a la promoció del valencià perquè el foment de la nostra llengua no es quede només a les institucions públiques, sinó perquè arribe també a la resta de la societat", ha afegit.

L'edil també ha remarcat que "ha de ser el teixit empresarial i la societat civil qui s'encarregue de promocionar la nostra llengua fent que estiga viva i present en tots els actes que es realitzen en la nostra quotidianitat".

Garcia ha volgut remarcar que "venim d'una època on l'Ajuntament de Castelló invertia zero euros a promoure la nostra llengua, en cuidar-la, i nosaltres, des de Compromís per Castelló, li hem donat la volta de la mà dels comerços, amb llibrets per a escolars com la publicació del 'Millaret' i fent concursos per a universitaris".

A més, l'edil ha remarcat "la gran feina que s'ha realitzat amb els voluntariats lingüístics per a la promoció del valencià, on gent s'ofereix voluntàriament per a tenir converses en valencià amb altra que no en sap, i també la gran acollida que han tingut els cursos de formació. De la manera tradicional hem anat promocionant la nostra llengua" ha conclòs Garcia.