Carrasco: "La utilitzaci que fa Comproms del Teatre Principal s la mostra del mxim exponent del seu sectarisme"

Grup Popular  Dimarts, 16 de Abril de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, denuncia que "mentre neguen el seu ús als artistes amateurs i impedeixen celebrar actes promoguts per la societat castellonenca o associacions com AECC o AFAVIR, la formació nacionalista s'apropia del Teatre Principal per a albergar els seus propis actes de campanya electoral "
"Tornarem el Teatre Principal als castellonencs amb una programació àmplia, plural i de qualitat, com sempre havia tingut, sense autoritarismes, desterrant la total i absoluta falta de sensibilitat que ha tingut l'actual govern municipal de PSOE i Compromís", anuncia

16 d'abril de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular i candidata a l'alcaldia per Castelló, Begoña Carrasco, denuncia l'ús partidista i sectari que, un cop més, fa Compromís del Teatre Principal de Castelló. "Mentre neguen el seu ús a les companyies de teatre amateur de Castelló i impedeixen la celebració d'actes promoguts per la societat castellonenca, la formació nacionalista es reserva el dret d'albergar els seus propis actes de campanya electoral, com va fer ahir Mònica Oltra. El míting que va donar ahir Compromís al Teatre Principal és la mostra del màxim exponent del sectarisme que practiquen ", afirma Carrasco.

La portaveu popular recorda que en la present legislatura PSOE i Compromís han desnonat als artistes locals; d'associacions com AFAVIR, promotora d'actes contra la violència de gènere o de l'Associació espanyola contra el càncer (AECC); han prescindit de la temporada Lírica i d'actes de les festes, que tradicionalment venien celebrant-se en el coliseu de la Pau, com les Galanías de les Reines de les Festes de la Magdalena i tot "sota la premissa que només els grans professionals tenen cabuda al teatre Principal, però, Compromís utilitza el teatre al seu gust, i el més escandalós, en benefici del seu propi partit ".

El Grup Municipal Popular exigeix ​​des de fa quatre anys que el Coliseu de la Pau siga retornat als castellonencs, per posar fi a les polítiques sectàries del conseller de cultura, Vicent Marzá. La portaveu i candidata a l'alcaldia per la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco, anuncia que de ser alcaldessa tornarà la normalitat la gestió del Teatre Principal, amb una programació àmplia, plural i de qualitat, com sempre havia tingut, sense autoritarismes i desterrant la total i absoluta falta de sensibilitat que ha tingut l'actual govern municipal de PSOE i Compromís durant la present legislatura.

Segons l'opinió de la candidata popular, el govern municipal de PSOE i Compromís mai hauria d'haver permès al conseller Marzá desnonar a les companyies locals amateur, que han mantingut durant tants anys el Coliseu de la Pau, ni a les associacions que han promogut actes de diferent índole amb gran èxit de participació. "Els que programen des d'un despatx de València desconeixen la realitat cultural de Castelló i prefereixen tenir-lo tancat en dates assenyalades, com ja va passar per Nadal, que posar-lo a disposició dels castellonencs".

Els populars es van fer ressò del descontent generalitzat entre una desena de companyies locals i artistes de renom de la ciutat de Castelló quan el govern de PSOE i Compromís ha anunciat que només tindrien cabuda en el Tetre Principal les companyies de teatre professionals. Des de llavors, el Partit Popular ha presentat diferents iniciatives en les Corts Valencianes per tornar el teatre als castellonencs.

"No oblidem que hi ha companyies de teatre a la nostra ciutat que porten més de 30 anys en actiu, que han contribuït a mantenir el Teatre Principal i magnífics artistes que estan sent reconeguts a nivell mundial, que, ara per ara, no troben reconeixement en la seua pròpia ciutat. El Teatre Principal sempre ha estat un referent cultural i en la seua programació ha tingut espai tot tipus de representacions ", conclou Carrasco.