Comproms aposta per obrir un cinema, recuperar el Segon Mol i continuar amb les exhumacions

Grup Compromís  Dimecres, 8 de Maig de 2019

Ruiz: "crearem la seu del MUCC a l’antic asil i el dotarem amb diverses sales expositives, magatzem, biblioteca i sala de restauració"

El candidat a l'Alcaldia per Compromís, Ignasi Garcia, i la candidata de Compromís per Castelló, Verònica Ruiz, han participat aquesta vesprada a l’acte 'Compromís per la Cultura' que s'ha celebrat en el Pub Raspabar i que ha estat dirigit, especialment, als representants de l’àmbit de la cultura castellonenca.

Ambdós candidats han pogut conversar i debatre sobre les millores culturals que s'han fet a la ciutat durant aquests 4 anys, anunciar algunes de les mesures del programa de Compromís en matèria cultural per a la pròxima legislatura i escoltar les propostes i suggeriments de les associacions, col·lectius i de la societat civil que ha participat en l'acte.

Així, Ruiz ha explicat que en el pròxim govern de la ciutat "que Compromís volem liderar, continuarem desenvolupant el nostre projecte del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) i una de les màximes apostes per aquest és el fet que crearem l’edifici oficial del MUCC a l’antic asil". En aquesta nova seu per al museu municipal "contemplem diferents sales on s’explique la història de la ciutat, un magatzem per a peces no exposades, biblioteca d’investigació, sala de restauració, sala d’exposicions permanent per al patrimoni municipal, així com personal professional i específic per al nou museu".

La candidata també ha explicat que amb la intenció que el Mucc siga sempre un projecte viu, "recuperarem el Segon Molí i també formarà part del MUCC, com hem fet durant aquesta legislatura amb el Refugi de Tetuan, el jaciment romà de Vinamargo, o el Castell Vell on, per cert, continuarem amb els treballs d’arqueologia ja iniciats".

A més, Ruiz també ha explicat que "reformarem de manera integral la Biblioteca Municipal del carrer Major i, a partir del disseny del mapa de necessitats de biblioteques, obrirem dues noves biblioteques públiques al sud i a l'oest de la ciutat i crearem una sala de lectura a l’antiga estació de Renfe".

En matèria de memòria històrica l’actual regidora de Cultura ha anunciat més dotació pressupostària per als descendents de les víctimes del franquisme per tal de continuar amb les exhumacions, sempre de la mà de les associacions memorialístiques, i "facilitarem la identificació de les restes als familiars dels assassinats. Hem realitzat exhumacions de les fosses comunes del cementeri civil de Castelló sense cap ajuda d’altres administracions i ho continuarem fent perquè és de justícia". A més, Ruiz ha sigut taxativa a l’hora d’afirmar que "complirem la Llei de Memòria Històrica i eliminarem la Creu dels Caiguts del Parc Ribalta".

Espai per a la creació artística
Ruiz ha anunciat també la creació d’un espai específic per a tots els artistes i professionals del sector cultural de Castelló, "un espai de creació artística, on tots puguen desenvolupar el seu art" i l’obertura d’un cinema públic al centre de la ciutat per donar "resposta a una demanda tan reclamada durant anys per la ciutadania. Així, Castelló podrà gaudir de cinema a preus assequibles en un espai accessible", ha explicat la candidata per Compromís per Castelló, Verònica Ruiz.