Comproms es compromet a recuperar la gesti pblica de les escoles infantils municipals

Grup Compromís  Dimecres, 22 de Maig de 2019

La coalició advoca per continuar implementant el model de Ciutat Educadora amb una Escola Municipal de Famílies i unitats de suport a l'alumnat amb problemes educatius, entre altres iniciatives

Compromís ha celebrat aquest dimecres un acte sobre educació en el CEIP Carles Salvador, en el qual han participat l'actual regidor d'Educació a l'Ajuntament de Castelló, Enric Porcar; el diputat a les Corts i conseller d'Educació en funcions, Vicent Marzà; i els candidats municipals de Compromís per Castelló, Núria Solsona i Pau Sancho.

Durant l'acte, Porcar ha volgut destacar que "Compromís ha revolucionat l'educació a Castelló i no deixarem de treballar per a continuar avançant", per això, "crearem una Escola Municipal de Famílies, per a aconseguir implicar-les en l'educació dels xiquets i xiquetes, fomentant el model de Ciutat Educadora, on, tant l'escola com les famílies siguen partícips de l'educació dels més xicotets". L'edil també ha destacat mesures com "delimitar i retolar nous Camins Escolars per a ampliar la xarxa d'itineraris escolars segurs".

A més, Porcar, també ha informat que des del Consell Escolar Municipal, amb l'ajuda de la Regidoria d'Educació, "impulsarem i coordinarem l'acció d'unitats de suport a l'alumnat amb problemes educatius en les seues tasques escolars".

Per la seua part, Marzà ha anunciat que "crearem aules de 2 anys en totes les escoles de Castelló, i recuperarem la gestió pública de les escoles Peücs, Chupetes i Biberons, perquè des de Compromís entenem que l'educació infantil també ha de ser gratuïta per a les famílies", ha expressat el diputat.

D'altra banda, Solsona i Sancho han apuntat que "gràcies al treball de Compromís a l'Ajuntament de Castelló, ara les comunitats educatives tenen l'oportunitat de decidir que part del pressupost municipal es destine a les mancances i necessitats de les escoles gràcies al programa Decidim dels Pressupostos Participatius. Les AMPES de les escoles de Castelló han sigut elements actius en el procés participatiu per a la remodelació de les instal·lacions dels centres educatius".

I és que gràcies a aquesta implicació de les comunitats educatives de Castelló "s'han reformat cinc patis de col·legis per a naturalitzar-los i convertir-los en espais coeducatius i aquest estiu es reformaran 4 patis més. També s'ha senyalitzat el camí escolar segur per al CEIP Herrero i es millorarà la seguretat viària de l'entorn del CEIP Tombatossals. Finalment, s'han reformat l'aulari i banys d'infantil del CEIP Sanchis Yago i aquest estiu es reformaran l'aulari d'infantil i els banys de primària del Lluís Revest", han apuntat els candidats de Compromís.

Finalment, Porcar ha afirmat que "Castelló mereix que continuem avançant, per a seguir amb les polítiques valentes i d'esquerres, en un model de ciutat educadora de convivència, respecte i llibertat, per això el 26 de maig votarem per una educació pública i de qualitat".