El Grup Municipal Popular recorre judicialment davant del TSJCV per recuperar la doble cooficialitat del topnim

Grup Popular  Divendres, 24 de Maig de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, justifica este recurs davant la necessitat de tornar la normalitat a la ciutat de Castelló, "deixant de banda les imposicions i el sectarisme de PSOE i Compromís dels últims quatre anys"

"És hora de tornar la llibertat als castellonencs i que en qüestions com l'educació, la cultura o la llengua, tornen a poder triar per ells mateixos, sense veure coartats els seus drets per un govern bipartit que no mira per l'interès general i ha estat governant d'esquena a la majoria social ", assenyala

24 de maig de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, anuncia la interposició en el dia d'ahir, d'un recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra la decisió política de l' Consell i del govern municipal de PSOE i Compromís d'eliminar el topònim en castellà.

Esgotant el termini que acabada ahir, 23 de maig, el Grup Municipal Popular ha optat per la via judicial per dur a terme el seu compromís de recuperar la doble cooficialitat en la denominació i nom de la ciutat i que "puguem tornar a dir  Castelló de la Plana i Castellón de la Plana, indistintament, tal com estableix i propugna la Constitució i l'Estatut d'Autonomia ", assenyala Carrasco.


D'esta manera, els populars ja han iniciat la tramitació per a que es puga dir, de manera oficial, a la ciutat Castelló de la Plana i Castellón de la Plana com així era des de fa 37 anys. Després d'este recurs serà el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el que comunique un nou termini per a presentar els arguments i raons corresponents.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, justifica este recurs contenciós-administratiu argumentant la necessitat de tornar la normalitat a la ciutat de Castelló. "El temps de les imposicions, del sectarisme, de generar polèmica on no n'hi havia per acabar enfrontant a la societat castellonenca ha de quedar enrere, posar  fi este proper diumenge 26 de maig a les urnes i no prolongar-se durant quatre anys més. Amb PSOE i Compromís la ciutat de Castelló i els castellonencs han patit una pèrdua de llibertats que anem a tornar a tota la ciutadania ", subratlla la portaveu popular i afegeix que és hora de" tornar la llibertat als castellonencs i que en qüestions com la educació, la cultura o la llengua, tornen a poder triar per ells mateixos, sense veure coartats els seus drets per un govern bipartit que no mira per l'interès general i ha estat governant d'esquena a la majoria social ", assenyala.


Per Carrasco és prioritari acabar amb les imposicions i sectarismes d'un govern municipal, el de Amparo Marco, que no mira per l'interès general, sinó només pel dels socis que la van fer alcaldessa ".


El decret que elimina la forma en castellà del topònim, imposant únicament la forma en valencià, "només ha portat malestar, crispació social i enfrontaments entre la societat, perquè no ha estat en cap moment una demanda social. Castelló i Castellón, en la seua denominació oficial bilingüe ho ha sigut des del 19 de juliol del 1982 quan va ser aprovat per l'Ajuntament. El que ha intentat amagar el govern de PSOE i Compromís és una mesura sectària i de satisfacció als seus afiliats, que busca imposar una de les nostres dues llengües oficials sobre l'altra, aniquilant qualsevol indici o sentiment del que és espanyol ", conclou Carrasco.