Carrasco: "Ximo Puig deu a Castell un nou model de finanament i una bateria d'infraestructures"

Grup Popular  Dimecres, 26 de Juny de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló denuncia que els castellonencs han deixat de rebre 160 milions d'euros només en l'última legislatura per no revisar el model de finançament, un assumpte que "ha passat d'estar en el primer punt de la agenda del president Puig quan governava Mariano Rajoy a desaparèixer, per no molestar el seu cap de files Pedro Sánchez ".

"És hora que Ximo Puig i Amparo Marco siguen el president de la Generalitat i l'alcaldessa de tots els castellonencs, en lloc de defensar únicament i exclusivament els interessos del seu partit", indica Carrasco, qui allarga la mà per buscar consensos però també anuncia que serà "reivindicativa i exigent" a l'hora de reclamar els serveis, inversions i projectes que necessita Castelló.

26 de juny de 2019.- La portaveu del Grup Municipal a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, assegura que "Ximo Puig deu a Castelló un nou model de finançament i una bateria d'infraestructures productives, per contribuir a que les empreses de Castelló siguen competitives, com el Corredor Mediterrani o els accessos al port ".

Carrasco ha fet aquestes declaracions després de participar, al costat del portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, i altres membres del seu equip, a la recepció institucional que hui ha brindat l'Ajuntament de Castelló, presidida per l'alcaldessa Amparo Marco, al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

"Castelló no pot esperar més. El president Puig porta quatre anys en el càrrec, temps més que suficient per desenvolupar polítiques que beneficien els castellonencs amb inversions que són justes i irrenunciables. No obstant això, els seus primers quatre anys han deixat en la nostra capital un desert d'actuacions. És hora d'anunciar menys i fer més ", ha subratllat.

En aquest sentit, la líder dels populars a l'Ajuntament de Castelló recorda que "només en la legislatura 2015-2019, els castellonencs han deixat de percebre més de 160 milions d'euros per a la prestació de serveis i inversions de l'Estat per la falta de un nou model de finançament, a raó de 40,2 milions d'euros menys per any, ja que cada castellonenc rep de mitjana 237 euros menys que la resta dels espanyols ". "No obstant això, aquesta qüestió que el PP sempre ha defensat com a prioritària, ha passat d'estar en el primer punt de l'agenda del president Puig quan governava Mariano Rajoy a desaparèixer, per no molestar el seu cap de files Pedro Sánchez. Tan important era abans com ho és ara. És hora que els castellonencs reben el que els correspon, en igualtat a la resta d'espanyols. Ni més, ni menys ", ha afegit.

"I el mateix ha passat amb infraestructures fonamentals per al futur de la nostra ciutat. Des que Pedro Sánchez ha arribat a la Moncloa, el Consell no ha parlat més del Corredor Mediterrani. Exigim que es comple amb el calendari d'inversions programat i que s'acceleren els treballs, que haurien d'estar conclosos en aquest mateix exercici i que el Ministeri de Foment del PSOE té bloquejats ", indica. "El mateix passa amb altres infraestructures bàsiques, com els accessos ferroviaris pel sud al Port de Castelló, l'estació intermodal o la liberalització de l'autopista AP-7, la concessió conclou el proper 31 de desembre de 2019 i de la qual res més se sap ", denuncia.

D'altra banda, Begoña Carrasco li ha recordat que a la capital de la Plana segueix estant pendent l'execució del centre de Salut del Raval Universitari, l'ampliació de les Urgències de l'Hospital General, el nou col·legi Vicent Marçà, la reforma dels centres educatius Herrero i Elcano o una nova residència de la tercera edat, anunciada per executar-se al carrer Onda i de la qual ara només hi ha pintada quatre línies en el Pla General. "És el que té no haver fet res en aquests quatre anys, que la llista d'assumptes pendents és molt llarga", emfatitza.

"És hora que Ximo Puig i Amparo Marco siguin el president de la Generalitat i l'alcaldessa de tots els castellonencs, en lloc de defensar únicament i exclusivament els interessos del seu partit. El Grup Municipal Popular serà lleial i donarà suport, des de la negociació, el diàleg i el consens, tots els assumptes que siguin positius per al conjunt dels castellonencs i contribueixin a reforçar la capitalitat de Castelló, perquè aquestes qüestions no entenen de colors polítics. Però també serem reivindicatius i exigents a l'hora de defensar els projectes, inversions, serveis i infraestructures que necessita la nostra ciutat, i que mai arriben amb el PSOE, amb el beneplàcit de Compromís i Unides Podem, que s'han convertit en col·laboradors necessaris i complaents dels seus socis de governs ", ha conclòs Begoña Carrasco.