Carrasco: "L'estiu comena amb ms retallades en l'atenci sanitria, amb ambulatoris que ja no passen consulta per les vesprades i amb el possible tancament del consultori de la plaa Constituci"

Grup Popular  Dilluns, 1 de Juliol de 2019

La portaveu dels populars a la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que quatre anys no hagen estat suficients per revertir el caos a Sanitat que Castelló arrossega, "sense que l'alcaldessa hi haja fet res per tornar la qualitat assistencial que mereixen els castellonencs", assenyala


"El tancament dels consultoris per les vesprades condemna els pacients a col·lapsar les urgències i el possible tancament de Constitució, són polítiques que van en contra de l'atenció sanitària de proximitat que busquen els pacients", declara Carrasco

 

1 de juliol de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que l'estiu comence amb més retallades en l'atenció sanitària per als castellonencs, que porten patint aquest despropòsit des de la legislatura anterior. "Els ambulatoris ja han deixat d'atendre pacients a les vesprades i el possible tancament del cèntric Centre de Salut Constitució va en contra d'una atenció sanitària de proximitat que busquen els pacients, afectant de ple a la gent gran, obligant-los a traslladar-se a altres centres de salut més allunyats ", adverteix Carrasco.


Per a la portaveu popular, les polítiques en matèria de salut del Consell de Ximo Puig s'allunyen cada dia més dels castellonencs, "en lloc de vetllar pel seu benestar queden desemparats sense una alcaldessa, Amparo Marco, que haja mediat amb la Conselleria per aturar les retallades i el caos en la sanitat que està patint Castelló ", afirma.


"La nostra postura sempre ha estat a favor de l'horari continuat, tant dels Centres de Salut, com dels consultoris auxiliars per prestar el millor servei als usuaris i no crear ciutadans de primera i ciutadans de segona. No pot ser que en Marjaleria el consultori només obri els 3 mesos d'estiu i la resta de l'any no preste servei als residents o que obrin els consultoris de la zona de platja a costa de retallar horaris als consultoris de la capital ", explica l'edil popular.


La passada legislatura no ha estat suficient per revertir un problema que des del Grup Municipal Popular, amb el seu portaveu Begoña Carrasco al capdavant, vénen denunciant de fa anys. "Estem davant un govern municipal que no ha fet res per intentar tornar la qualitat assistencial que mereixen els castellonencs". "PSOE i Compromís s'han mostrat de perfil davant les retallades sanitàries, que a l'estiu eliminen horaris d'atenció a pacients abocant-los a col·lapsar les urgències i les condemna a esperar llargues hores com s'ha vist o de permetre el tancament d'infraestructures que presten un servei de primera necessitat i universal ", indica Carrasco.


Malgrat que la sanitat és el segon problema per als castellonencs, després de l'atur, "la incapacitat de reacció d'un govern municipal que segueix fent oïdes sordes davant la falta de metges en els centres de salut, el col·lapse de les llistes d'espera; l'absència d'especialistes, o al desmantellament de l'Hospital Provincial, permet que el problema seguisca agreujant-se, emportant-se la pitjor part dels pacients ", matisa la portaveu.


Begoña Carrasco es mostra especialment preocupada per la situació i el possible tancament del Centre de Salut Constitució i recorda que "des del PP vam denunciar en diverses ocasions les condicions tercermundiastes que pateixen facultuatius i pacients i, per això, plantejaren com a solució una declaració institucional en el ple de l'Ajuntament de Castelló, per tal d'instar a la Generalitat que buscara un nou local, proper a l'actual, que millorara les condicions d'accessibilitat i salubritat. No obstant això, tot i portar quatre anys denunciant-lo, les millores en sanitat no arriben perquè PSOE i Compromís no han sabut o no han volgut abordar el problema ".