Toledo: "L'estiu agreuja el caos sanitari a Castell. Al dficit de metges i infermers es suma la falta d'ambulncies per a atencions a domicili "

Grup Popular  Dimarts, 2 de Juliol de 2019

El portaveu popular adjunt a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta al govern municipal a implicar-se en la recerca de solucions urgents i que l'estiu no agreuge el problema crònic que pateix la sanitat castellonenca amb la retallada d'horaris d'atenció; el col·lapse de les urgències hospitalàries o la impossibilitat d'utilitzar les ambulàncies que el Consell nega als metges "

"És urgent prioritzar els recursos necessaris que garanteixen una sanitat pública de qualitat i evitar el sobrecost que suposa que els facultatius recórreguen a taxis per poder visitar els pacients"

Juliol 2 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, constata que a més de la manca de metges en els centres de salut; la manca d'especialistes; les retallades en horaris d'atenció als pacients, ja que des d'ahir, 1 de juliol, els ambulatoris han deixat de passar consultes a les tardes, el col·lapse a les urgències o la manca de personal d'infermeria a l'Hospital Provincial de Castelló -com han denunciat els sindicats-, el caos en la sanitat castellonenca s'agreuja amb la mesura del Consell que, des de l'any passat, impedeix als facultatius fer ús d'ambulàncies en els desplaçaments a domicili.

Per aquest motiu, Toledo insta el govern municipal a implicar-se en la recerca de solucions urgents, "perquè a l'estiu no agreuge el problema crònic que viu la sanitat castellonenca, ni la precarietat en què deixen als metges, obligant-los a doblar torns perquè no es cobreixen les vacances o impedint-los fer ús de les ambulàncies a les atencions domiciliàries, mesura que compleix ara un any ", assenyala.

Per al portaveu popular adjunt l'atenció urgent i de qualitat ha d'estar per damunt de tot, "i més quan el que està en joc és la salut de les persones", diu. "És urgent prioritzar els recursos necessaris que garanteixen la millor sanitat pública i evitar el sobrecost que suposa que els facultatius recórreguen a taxis per poder visitar els pacients, en lloc d'utilitzar els vehicles sanitaris adaptats com correspon", explica Toledo.

Cal recordar que es compleix un any de la mesura del Consell que va retallar l'ús d'ambulàncies a les atencions de pacients que no poden eixir de casa. No obstant això, Toledo remarca que "les ambulàncies han d'estar al servei dels metges perquè puguen desplaçar-se en el menor temps possible i atendre al pacient de manera ràpida perquè puguen seguir prestant atenció a altres pacients. De tal manera que privar-los d'aquesta eina de treball, obligant-los a recórrer a l'ús de taxis o als seus vehicles particulars repercuteix en una pitjor prestació del servei mèdic ".

Per als populars aquest problema no és intranscendent, "és una irresponsabilitat que s'haja arribat al punt de no poder obrir consultoris, com ha passat a Benicàssim o Benassal per falta de metges. Des de Castelló ciutat ha d'haver una reacció per part de l'alcaldessa, Amparo Marco, que segueix sense pronunciar-se, ni exigir millores al Consell de Ximo Puig, mentre els sindicats fan públic un problema que s'arrossega des de l'anterior la legislatura i que repercuteix en els pacients sense que ells tinguen cap culpa de la gestió política que s'està duent a terme en matèria de Sanitat ", lamenta Toledo.