Carrasco pregunta a Amparo Marco pels 10,6 milions d'euros que va anunciar per a l'ampliaci de la desembocadura del Riu Sec i que mai han arribat

Grup Popular  Dimecres, 3 de Juliol de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, recorda que "ni abans se sabia d'on sortirien, ni era una prioritat per al Govern central, tal com va fer creure Marco, quedant-se en un anunci virtual més de la seua política municipal ".

"Ens hem passat tota l'última legislatura recordant les males condicions que es donen en el riu Sec i la Marjaleria, inclosos els camins i els canals sense que s'haja pres cap mesura", denuncia.

Juliol 3 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta a l'alcaldessa Amparo Marco a aclarir on estàn els 10.600.000 euros que va assegurar estaven compromesos per a l'ampliació de la desembocadura del Riu Sec, després de la reunió que va mantenir amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el passat mes d'octubre, i en la qual va afirmar rotundament que l'actuació era una prioritat del Govern Central amb la ciutat de Castelló.

"No arriba cap actuació, però en canvi l'alcaldessa anuncia que el riu Sec i les sèquies van a acollir activitats aquàtiques com el kayak. Endinsar-se en el riu Sec ara mateix és un esport, però de risc, perquè no pot estar més brut i més abandonat, amb mala herba i vegetació salvatge envaint-ho tot. Sona a acudit que, a la vista de la seua situació, l'alcaldessa diga que va a dur a terme activitats nàutiques en un espai on la deixadesa és la nota predominant ", assenyala.

"Ni fa un any se sabia d'on sortirien els diners per a l'ampliació de la desembocadura, ni existia un calendari d'actuacions, ni ha resultat ser una prioritat per a Sánchez, com va dir, a la vista està que la inversió ha estat zero", afegeix Carrasco.

Sense cap novetat al respecte, l'alcaldessa Amparo Marco, "torna a posar en marxa la seua maquinària propagandística, anunciant a so de bombo i platerets inversions milionàries en projectes que seguiran sense veure la llum, prometent allò que no és capaç de complir, sent especialista en vendre fum com es va constatar en la passada legislatura, ja que es va tancar sense un sol projecte de calat per a la ciutat ", lamenta la portaveu popular.


"Els castellonencs no mereixen que els seguisquen enganyant, amb projectes que no es materialitzen mai. Si una cosa tan senzilla com netejar el riu Sec com a mesura de prevenció davant els episodis de pluges torrencials, tampoc es fa, molt menys es preveu desemborsar la inversió milionària que suposa la necessària ampliació de la seua desembocadura ", matisa Carrasco.

"Ens hem passat tota l'última legislatura recordant les males condicions que es donen en el riu Sec i la Marjaleria, inclosos els camins i els canals. Sense que s'haja pres cap mesura", denuncia la portaveu del Grup Municipal Popular.

"Si l'alcaldessa Amparo Marco vol fer navegable el riu Sec, el primer que ha de fer és dur a terme les inversions necessàries des del punt de vista mediambiental i de seguretat. I si el que vol fer és apostar pel turisme, el primer que haurien de fer és desenvolupar el Pla Estratègic, del qual mai s'ha tornat a saber res, i que dorm en un calaix el somni dels justos, desaprofitant oportunitats de creació d'ocupació i riquesa per a la ciutat i el conjunt dels castellonencs ", conclou.