Sales denuncia que Amparo Marco ha deixat perdre la subvenci per a Castell del pla antimosquits de la Diputaci

Grup Popular  Diumenge, 7 de Juliol de 2019

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló revela que el govern de PSOE, Compromís i Unides Podem no han sol·licitat els diners de la línia d'ajudes per a desenvolupar accions que combatisquesn la plaga d'insectes a la ciutat.

"Des del Grup Municipal Popular ens preguntem quina és la raó per la qual s'ha deixat perdre la subvenció de diners que concedia la Diputació. Novament, els castellonencs surten perdent amb la nul·la gestió del 'Acord de Fadrell'.

 7 de juliol de 2019.- El regidor de l'Ajuntament de Castelló i portaveu del Grup Popular a la Diputació de Castelló, Vicent Sales, critica la "deixadesa" de l'equip de govern de la capital de la Plana en la lluita contra la plaga de mosquits . Ho fa arran que la corporació que presideix Amparo Marco "no s'haja adherit" a la convocatòria d'ajudes extraordinària del pla antimosquits de la Diputació de Castelló per lluitar contra aquests molestos insectes.

"Des del Grup Municipal Popular ens preguntem quina és la raó per la qual s'ha deixat perdre la subvenció de diners que concedia la Diputació. Novament, els castellonencs ixen perdent amb la nul·la gestió del PSPV, Compromís i Podem, ja que mentre altres municipis de la costa provincial sí rebran els fons i podran destinar-los a combatre la plaga d'insectes, els castellonencs només tindran com a alternativa anar a la farmàcia més propera i comprar repel·lent, perquè el que són accions per reforçar els tractaments, no arribaran ", ironitza.

"No sabem a què dedica el temps el diputat provincial del PSOE per la ciutat de Castelló, però per descomptat no és a fer un seguiment de les ajudes que la institució provincial posa a disposició dels castellonencs", declara Vicent Sales. Per aquest motiu, i com a conseqüència de la posada en marxa del nou període de comissions informatives, que tiren a caminar demà, dilluns, 8 de juliol, el Grup Municipal Popular interpel·larà a l'equip de govern sorgit del 'Acord de Fadrell', "i esperem que en aquesta ocasió, no culpen als funcionaris de la casa, com en anteriors fets similars ", recordant així els 300.000 euros que la ciutat de Castelló també va perdre per no sol·licitar l'ajuda del Pla 135 de la Diputació.

Ressalta que la plaga de mosquits va camí de convertir-se en un veritable problema de salut pública, ja que la situació és generalitzada a tota la ciutat, "ja que són molts els solars que hi ha per tota la ciutat sense cap tipus de control, manteniment ni neteja ". Així i tot, especialment greu és en punts com "la Marjaleria i el Grau". "Per descomptat, no és la millor carta de presentació que podem oferir de cara als turistes, com tampoc mereixen patir la situació dels castellonencs que es traslladen a les seues residències d'estiu, però no poden gaudir dels espais oberts, ja que són cosits a trets literalment per mosquits i altres insectes ", apunta.

"La pèrdua de la subvenció de la Diputació per part de l'equip de govern d'Amparo Marco és una mostra més de la desídia amb la qual gestionen la ciutat socialistes, nacionalistes i assemblearis, només pendents dels equilibris i les quotes de poder, en lloc de treballar per defensar els legítims drets dels castellonencs ", afegeix.

Per aquest motiu, els populars demanen a l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló que "s'active, de manera immediata, un pla de lluita contra els mosquits en tota la ciutat", a més de "reclamar a la Generalitat que assumisca la seua responsabilitat i es pose al capdavant d'un problema que també és de la seua competència, i que es nega a afrontar ". "Estem veient com els hostalers estan oferint als seus clients repel·lents, per minimitzar els efectes de la plaga, o fins i tot com es manifesten en altres municipis, perquè la Generalitat no està fent els deures", indica.

"La lluita contra els mosquits requereix coordinació de tots els ajuntaments, perquè si no, els plans són inútils. És hora que la Generalitat es sume a la campanya iniciada per la Diputació i aporte recursos en el pla antimosquits, a més d'autoritzar els vols de les avionetes. Fa la sensació que el Consell estiga més del costat dels insectes que del de les persones, un cop més en la seua última posició del rànquing de les seues prioritats ", lamenta. I insta a "Ajuntament de Castelló al fet que també col·labore i assumisca la seua part de treball, per intentar minimitzar els efectes d'un problema que és complex, però que requereix mesures urgents i contundents perquè no es desboque encara més", conclou.