Toledo: "La problemtica dels mosquits s'agreuja sense que les administracions activen mesures contra les plagues"

Grup Popular  Dimecres, 10 de Juliol de 2019

El portaveu popular adjunt a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta la nul·la planificació davant d'una situació que es repeteix tots els anys, que afecta de ple a la població i que, aquest estiu, va encaminada a convertir-se en un veritable problema de salut pública

"Puig només ve a Castelló a fer anuncis però no a portar solucions, és irresponsable que a hores d'ara encara estiguen estudiant accions per combatre els mosquits, sense saber quan es podran aplicar", assenyala

10 de Juliol de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta la desatenció de les administracions respecte a les plagues de mosquits que estan causant malestar a la població i atribueix a la manca de planificació la problemàtica que persisteix "perquè les administracions encara estan estudiant les mesures a aplicar per a combatre les plagues", assegura.

Mentrestant, els castellonencs pateixen cada dia les picades d'aquests insectes. "L'equip de govern municipal ha reconegut la pèrdua de subvenció que la Diputació Provincial concedeix als municipis per combatre les plagues de mosquits, per no adherir-se a la convocatòria. La seua resposta davant la nostra pregunta de per què no es va sol·licitar aquesta ajuda -que va ser formulada en comissions informatives, el passat dilluns-, va ser que l'equip de govern dubtava que pogués ser incompatible amb altres ajudes, quan s'ha sabut que no és així. no obstant això, la seua deixadesa ha portat a perllongar en el temps una inacció que està contribuint a que la situació vaja encaminada a convertir-se, aquest estiu, en un veritable problema de salut pública ", explica Toledo.


A la deixadesa del govern municipal se sumen els anuncis del president de de la Generalitat, Ximo Puig, "que cada vegada que ve a Castelló és per parlar de futuribles, no per aportar solucions", assenyala l'edil popular, i afegeix que, " no pot ser que davant d'una situació que es repeteix tots els anys, encara a hores d'ara el govern autonòmic està estudiant les mesures a adoptar, sense concretar quan ni com, i tot i que el problema s'està acusant des de fa temps. ni afronten les plagues de mosquits, ni reverteixen les retallades en Sanitat que porten a col·lapsar hospitals amb pacients amuntegats, sense aire condicionat a urgències, com s'ha conegut hui mateix que ha passat a l'Hospital General de València ", denuncia Sergio Toledo.


A més de les zones més sensibles a la proliferació de mosquits, com la Marjaleria, el problema és generalitzat a tota la ciutat, "perquè els solars abandonats segueixen en la mateixa situació de falta de neteja, acumulació de mala herba i sent utilitzats alguns com abocadors incontrolats , amb el consegüent problema d'insalubritat que això comporta, perquè seguim sense una ordenança municipal reguladora, després de quatre anys sol·licitant-les associacions veïnals ", subratlla Toledo.


D'altra banda, des del Grup Municipal Popular, el seu portaveu adjunt insisteix que les plagues de mosquits no només són un problema particular de cada casa, sinó que està afectant al sector turístic, que està alertant de la manca d'accions contundents contra aquests insectes . "La inacció de la Generalitat en aquest tema està afectant de ple als turistes, oferint una imatge de ciutat que no és la idònia. Per això, instem a totes les administracions amb competències en aquesta matèria a col·laborar en la lluita contra les plagues de mosquits activant mesures urgents i necessàries per controlar i pal·liar la situació ", conclou.