Toledo: "L'equip de govern de Castell noms s'ha preocupat per la plaga de mosquits ara que governa el PSOE en la Diputaci"

Grup Popular  Divendres, 12 de Juliol de 2019

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta la pèrdua de temps i la falta de sensibilitat de l' 'Acord de Fadrell', amb el problema de les picades de mosquits que afecta a milers de castellonencs. "La seua irresponsabilitat i inacció ha fet que estiguem a mitjan juliol encara sense solucions, perquè l'equip de govern format per PSOE, Compromís i Podem-CSenM-EU, ha declinat, fins ara, acollir-se a les ajudes de la Diputació Provincial per a combatre aquestes plagues d'insectes. Ha sigut amb el canvi de govern en la institució provincial quan han decidit reaccionar i, ara que governen ells (PSOE i Compromís), recular i acceptar aquestes ajudes que va instaurar el Partit Popular per a ajudar els municipis a combatre la proliferació de mosquits", assenyala Toledo.

Aquesta desatenció del govern municipal davant un problema generalitzat a la ciutat, va portar a l'Ajuntament a perdre la subvenció de la Diputació Provincial, per no adherir-se a temps. L'activació del Pla Antimosquitos de la Diputació requereix de l'adhesió d'un 90% dels municipis i, l'absència d'Ajuntaments com el de la capital de la Plana ha impedit que es pose en marxa fins ara. No obstant això, Toledo aclareix que, "precisament ara han canviat d'opinió i, de la nit al dia, el govern municipal anuncia que s'acollirà a aquestes ajudes perquè l'esmentat Pla contra les plagues puga activar-se. Ho fan quan el problema està enquistat, haguera sigut més efectiu actuar en matèria de prevenció mesos arrere, els castellonencs venim suportant les picades des de fa dos mesos".

Una decisió, que en paraules del portaveu popular adjunt, "fa pensar que només es mouen pels seus propis interessos, i no per l'interés general de tots els castellonencs. És molt difícil d'explicar a la ciutadania que van rebutjar adherir-se al Pla Antimosquitos de la Diputació amb el PP i ara, quan s'ha produït un canvi de govern en a l'institució, sí que accedeixen a adherir-se a aquestes ajudes", matisa.

En qualsevol cas, Toledo aplaudeix la rectificació i insta a agilitar la posada en marxa de les mesures que contribuïsquen a pal·liar aquest problema que està causant estralls entre la població".
A més, el portaveu adjunt del Grup Municipal Popular fa una crida a totes les institucions, per a treballar de manera coordinada entre Generalitat, Diputació i la resta d'Ajuntaments perquè les accions siguen útils i efectives, sabent que es tracta d'un problema que és complex, però que requereix mesures urgents i contundents per part de tots", conclou.