Toledo: "Les retallades en Sanitat condemnen als metges a jornades laborals interminables en detriment de la qualitat assistencial dels castellonencs"

Grup Popular  Diumenge, 14 de Juliol de 2019El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia, una vegada més, les retallades en Sanitat que estan condemnant als metges a haver d'assumir jornades laborals interminables en detriment de la qualitat assistencial que reben els pacients, sense que ni des del govern municipal que presideix Amparo Marco hagen expressat cap queixa contra la Conselleria de Sanitat per aquesta conjuntura que perjudica a tots els castellonencs.

"La situació és tercermundista i indignant, amb consultoris que no passen consultes a les vesprades; uns altres que ni tan sols obrin malgrat que sí que estava previst en el Pla Especial de vacances de la Generalitat i, en el pitjor dels casos, està el de la Marjalería que només obri una hora al dia. I per si no fos prou, els professionals de la Sanitat pública estan condemnats a sobrepassar el nombre de pacients que tenen assignat per dia, perquè la falta de planificació del Consell de Puig i les retallades en aquesta matèria que venim patint durant tot l'any s'agreugen durant l'estiu", assenyala Toledo.

El Grup Municipal també es fa ressò de la denúncia que realitzen sindicats com a CSIF Castelló, que asseguren que un metge del centre de salut Barranquet de la capital de la Plana està atenent en l'actualitat a 3.662 pacients, per damunt de la ràtio de les 1.500 targetes SIP que marca la legislació.

El portaveu popular adjunt segueix sense entendre com el Consell de Ximo Puig no veu el mal irreparable que s'està causant a la sanitat pública. En aquest sentit, Toledo retrau a les administracions que "les denúncies de sindicats, metges i pacients no siguen suficients perquè es prenga de debò un greu problema que posa en risc la salut dels castellonencs".

Lluny de treballar per les persones, "la qual cosa s'està veient a Castelló i, concretament en el centre de salut del Barranquet, no té nom. La saturació de les consultes, amb un solo mèdic que atén els seus propis pacients i als d'altres dos metges de família, perquè no es cobreixen les substitucions, no ajuda precisament a prestar l'atenció de qualitat que mereixen els usuaris, sinó al contrari".

En ple estiu i amb les alertes activades per elevades temperatures a la ciutat de Castelló, on hi ha població molt propensa a patir colps de calor o altres patologies pròpies del període estival, falten metges de família i pediatres, "no obstant això no s'està per la labor d'aportar solucions que revertisquen aquestes retallades, ni el caos en sanitat que venim patint des de fa anys", denúncia Sergio Toledo.