Carrasco retreu a l'equip de govern que encara no hi haja data per a l'inici de les escoles d'estiu municipals, "malgrat haver anunciat una soluci d'urgncia"

Grup Popular  Dilluns, 15 de Juliol de 2019Per a la portaveu popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, la manca de planificació dels programes 'Temps d'Esplai' i 'Vine al Pinar', "perquè l'equip de govern no ha arribat a temps, ha deixat a les famílies en l'aire, obligant-les a buscar alternatives d'última hora per deixar atesos els seus fills a l'estiu "

"La solució d'urgència que va anunciar el 'Acord de Fadrell' per callar les crítiques no arriba. Van anunciar les escoles d'estiu aprofitant el tiró de les eleccions, sense haver avançat el procés administratiu, i ara tot va amb retard"

15 de Juliol de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que la solució d'urgència -que va anunciar l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Castelló per a activar la Campanya d'Animació de l'Estiu, concretament de els programes 'Temps d'Esplai' i 'Vine al Pinar', dirigits a xiquets i xiquetes d'edats compreses entre els 3 i 12 anys, amb una previsió de 1.080 places-, encara segueix sense arribar. "Estem a mitjans de juliol i es desconeix la data oficial d'inici dels programes municipals amb què comptaven les famílies castellonenques aquest estiu. A més, com es neguen a agafar les instàncies dels ciutadans, cosa a la qual estan obligats, no sabem quantes famílies afectades hi ha ", lamenta Carrasco.

El Grup Municipal Popular ha preguntat en comissió informativa per la situació dels programes d'estiu que havien d'estar operatius des de l'1 de juliol i encara segueixen a l'espera de la resolució administrativa. Sense donar res per fet, en el millor dels casos, s'apunta que podrien iniciar-se a l'agost, un cop conclòs el període d'al·legacions de l'empresa afectada per la impugnació del procés de contractació, "el que confirma que la solució d'urgència que va anunciar l' "Acord de Fadrell", no és tan urgent com van voler fer-nos creure ", subratlla la portaveu popular.

Els populars retreuen a PSOE i Compromís que anuncien les escoles d'estiu municipals sense tenir avançat el procés administratiu i que, ara, tot es retarde "per la deixadesa i falta de planificació d'un govern que no ha fet els deures a temps, deixant en l'aire a les famílies castellonenques que han hagut de buscar alternatives d'última hora per tenir als seus fills atesos mentre els pares treballen a l'estiu ", assenyala la líder de l'oposició.


Davant les constants queixes rebudes, els populars han reiterat en una pregunta a la Comissió Informativa de hui si es té previst compensar als pares, "tal com se'ls va prometre, i de quina manera", explica Begoña Carrasco. També han demanat conèixer si el servei, l'adjudicació s'està encara tramitant, inclou una rebaixa del cost, tenint en compte que el termini de l'activitat serà sensiblement inferior al previst en el concurs. Respecte d'això no s'ha obtingut cap resposta per escrit.

"A hores d'ara, el govern local hauria de saber que els terminis administratius exigeixen un calendari que ha de ser respectat, per això, la gestió s'hauria d'haver iniciat amb el suficient temps d'antelació per garantir la posada en marxa del servei. No obstant això, van fer el anunci aprofitant el tiró de les eleccions municipals, amb interessos partidistes, però la seua deixadesa per iniciar la tramitació ha fet que haguem d'estar lamentant aquesta situació que afecta directament les famílies ", conclou Carrasco.