Carrasco: "Viatgem al Jap a promocionar la nostra gastronomia quan en les Tasques, els hostalers noms troben traves per desenvolupar la seua activitat"

Grup Popular  Dimecres, 17 de Juliol de 2019

La portaveu popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana a l'equip de govern municipal que comence per solucionar els problemes que té a la porta de casa defensant la continuïtat dels negocis de restauració de les Tasques de Castelló, perquè "són un referent de l'oci i la gastronomia que no podem perdre ", assenyala.

"Està molt bé la promoció internacional de la nostra cuina, però abans hem d'evitar que l'hostaleria seguisca sent objecte de sancions i limitacions que han portat al tancament d'establiments impactant negativament en la nostra oferta turística. Si es segueix penalitzant la restauració, serà impossible atraure turistes ", explica Carrasco.

 Juliol 17 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana a l'equip de govern municipal que aborde amb urgència el nou revés a les Tasques de Castelló, que segueix posant traves a l'activitat gastronòmica de les carrers Barraques i Isaac Peral, després de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia ha anul·lat l'article de la norma municipal que reconeixia la singularitat d'aquesta zona emblemàtica i tradicional. "Aquesta mateixa setmana una delegació castellonenca, encapçalada per la regidora de Consum Mari Carmen Ribera, viatja al Japó per a promocionar la gastronomia local, mentre els nostres establiments de restauració segueixen trobant cada dia més obstacles per mantenir-se en peu", explica Begoña Carrasco.

La portaveu popular comparteix la necessitat de la promoció internacional de la cuina castellonenca, però insisteix a abordar seriosament "els problemes que tenim a la porta de casa i que impacten negativament en la nostra oferta turística", assenyala. Carrasco considera que "si volem projectar la nostra oferta culinària al Japó i situar-nos com el referent de qualitat que som, primer hem de garantir la continuïtat del sector de la restauració, que no passa pel seu millor moment, amb sancions i limitacions, no només en les Tasques sinó que afecten els establiments amb terrasses, obligats a recollir les taules i les cadires a les 22.30h ", recorda.

Per aquest motiu, Carrasco insta el govern municipal a treballar de manera conjunta per la conciliació d'oci i descans, convocant la Taula del Soroll i redactant una nova ordenança municipal que, salve a les Tasques reconeixent la seua singularitat i tradició com tenen altres ciutats com Logronyo o Saragossa. De la mateixa manera, "hem d'estudiar mesures per evitar el tancament de les terrasses a 22.30h perquè acabarà per recloure als castellonencs a casa, sense opcions per sopar a les terrasses a l'aire lliure i negant aquest atractiu de la nostra ciutat als que ens visiten . i del que fem dependrà l'arribada de turistes no només del Japó sinó de la Comunitat Valenciana i del territori nacional ", afegeix.

"No podem donar l'esquena al sector de la restauració, que contribueix a la revitalització econòmica amb la creació d'ocupació. No podem seguir atacant l'oferta d'oci i l'aposta per la dinamització del centre de la ciutat. Volem una ciutat, viva, dinàmica, atractiva com han sabut explotar altres ciutats ", conclou Carrasco.