Carrasco insta a reforar les patrulles policials a la ciutat de Castell davant l'escassetat de personal en els mesos d'estiu

Grup Popular  Dijous, 18 de Juliol de 2019

Per a la portaveu popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, únicament dues patrulles al juliol per cobrir tot el terme municipal de Castelló i una població que supera els 170.000 habitants "són clarament insuficients per garantir la qualitat del servei en matèria de seguretat ciutadana" , assenyala.

"La manca de planificació del govern municipal ha propiciat que en ple estiu es redueixen considerablement els agents de Policia Local als carrers, en una època en què la seua presència és més que necessària pel caràcter dissuasori que confereixen i la sensació de seguretat tant a veïns, com a turistes ".

 18 de Juliol de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana més efectius policials per a la capital de la Plana, davant la manca de personal en una matèria "sensible" i "fonamental" com és la seguretat. Carrasco ha fet aquestes declaracions després de fer-se ressò de la denúncia que ha realitzat el sindicat CSI-F per l'escassetat d'efectius de la Policia Local en ple mes de juliol.

Carrasco considera "clarament insuficients" únicament dues patrulles per a vigilar tot el terme municipal de la capital de La Plana, des del districte marítim fins a les urbanitzacions de muntanya, passant pels barris perifèrics, la Marjaleria i el propi nucli urbà. "Només dues patrulles per vetllar per la seguretat de més de 170.000 ciutadans és una burla i un menyspreu a la capital que no garanteixen la qualitat del servei en matèria de seguretat ciutadana", lamenta Carrasco.

El Grup Municipal Popular se suma a les reivindicacions de la Policia Local de Castelló i la seua portaveu insta el regidor de l'àrea de Seguretat a reforçar les patrulles policials garantint els serveis mínims que mereix una capital de província com Castelló, especialment a l'estiu. "La falta de previsió en matèria de gestió de recursos humans ha propiciat aquesta lamentable situació que posa en risc la seguretat dels ciutadans i la dels propis agents", denuncia l'edil popular.

El mateix sindicat CSI-F considera que aquests serveis mínims haurien de comptar amb almenys 22 policies per prestar, de manera ajustada, el servei corresponent a un torn. És a dir, 22 agents que per 6 torns sumarien un total de 132 agents dels gairebé 300 existents en aquest cos policial.

Carrasco recorda que la necessitat d'incrementar els cotxes patrulla i els agents als carrers és una reivindicació ciutadana constant en els barris durant tot l'any, especialment a la zona de la Marjaleria. No obstant això, "els signants del 'Acord de Fadrell' segueixen sense escoltar-la després de tota una legislatura". I afegeix que "la previsió de la plantilla de cara a assumir la càrrega de treball que suposa la temporada estival s'hauria d'haver abordat amb l'anterioritat suficient per no haver de lamentar l'escassetat de personal que denuncien els mateixos agents de la Policia Local de Castelló ".

En aquest sentit, i sent que aquesta mateixa problemàtica afecta cada any especialment a les localitats costaneres per l'afluència de turistes que reben, la portaveu Begoña Carrasco lamenta que "mentre la resta de municipis veïns ha planificat a consciència les plantilles d'agents de policia, en previsió de l'activitat que genera la temporada estival, Castelló no ha fet els deures. És precisament ara, a l'estiu, quan les patrulles de Policia Local en els carrers són molt necessàries pel caràcter dissuasori que confereixen i per la sensació de seguretat tant en veïns, com en turistes ", conclou.