Guillamn denuncia la brutcia a la ciutat de Castell en plena poca turstica

Grup Popular  Diumenge, 11 de Agost de 2019El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, denúncia la proliferació de brutícia per la ciutat, "un problema especialment preocupant en aquestes dates, perquè es dóna precisament en algun dels punts turístics de la capital de la Plana, amb la mala imatge que l'acumulació de restes causa en les persones que aquests dies ens han triat i ens visiten".

Guillamón es fa ressò així de les queixes que li han traslladat els veïns de múltiples punts del Grau de Castelló. Aquest és el cas del Passeig Buenavista, on es concentren la major part de l'oferta d'oci i restauració del districte marítim, però també en alguns contenidors de la zona de la platja, "sense oblidar l'acumulació de restes que es dóna en múltiples punts de la marjaleria, un problema que està cronificado i en el qual l'equip de govern no fa res per a evitar-ho".

"Restes de cartó, vidre, plàstics, envasos s'acumulen en els punts de recollida, sense que es recullen de manera periòdica, malgrat estar curulles", denúncia el regidor popular, que "no solament donen una imatge deplorable, sinó que també generen molèsties i dificulten l'accessibilitat". "El problema és molt major en el cas de les restes orgàniques, que si bé es recull tots els dies, es desprenen substàncies que generen grans taques en el sòl, al voltant dels contenidors, i també olors i la proliferació de plagues", afig. "De què serveix separar els residus si després els castellonencs que volen complir veuen com els recipients estan desbordats de capacitat i acaben totes les restes pel carrer tirats?", incideix.

"Aquesta situació no és nova. Es repeteix cada estiu. L'equip de govern del tripartit ja hauria de preveure aquest tipus de situacions, perquè no ocórrega. La seua responsabilitat és realitzar seguiments del treball que escomet l'empresa encarregada de la recollida de tota mena de restes, i reforçar en els mesos d'estiu els punts que tradicionalment generen més problemes", declara el regidor del Grup Municipal Popular. "Lluny que això ocórrega, veiem el contrari, tal com ens fan arribar les veïns", assenyala.

Així mateix, reclama a l'àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló que s'activen "campanyes de conscienciació, amb la finalitat d'evitar els abocaments incontrolats de tota mena d'enderrocs, mobiliari, fem i tot tipus de restes de poda en tota la ciutat, un problema que s'agreuja durant els mesos d'estiu en la zona de la Marjaleria. Hi ha molt per fer, però des de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló es fa molt poc".

El regidor del PP a l'Ajuntament de Castelló recorda que aquesta situació se suma a la de brutícia generalitzada que presenta la ciutat en molts punts del seu nucli urbà de manera habitual. "Orins i fem de mascotes són la tònica predominant en cada cantonada, així com voreres tacades i falta de manteniment, són el pa de cada dia dels castellonencs, uns problemes amb els quals han de conviure i que generen múltiples molèsties", afirma. Per aquest motiu sol·licite mesures sancionadores per a aquells que incomplisquen les normes cíviques de neteja i de convivència ciutadana, "just el contrari del que està ocorrent, ja que cada vegada es posen menys sancions i s'adopten menys mesures per a evitar-los", conclou.