Espaa: "La nova data d'obres del collegi Vicent Mar s una mostra ms de les mentides de PSPV i Comproms"

Grup Popular  Dissabte, 10 de Agost de 2019

"La nova data anunciada per a les obres del col·legi Vicent Marçà és un símptoma més del fracàs de la política de la Conselleria d'Educació i una mostres inequívoca de les mentides que PSPV i Compromís vénen llançant sobre aquest projecte des de l'any 2015. Cada dia que parlen donen una nova, per a desesperació de les famílies del barri, que són les grans perjudicades per la seua nefasta gestió". Així s'ha expressat la regidora del Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de Castelló, María España, després de conéixer les últimes declaracions del regidor d'Educació de l'equip de govern de la capital de la Plana, "qui embene com un assoliment el que és un drama".

María España enlletgeix que el regidor de Compromís Francesc Mezquita haja anunciat ara que les obres de construcció del nou centre començaran "l'any 2020", quan el seu propi partit ja les havien promeses "en el 2018", i al seu torn, prèviament, en el primer semestre de l'any 2017, segons el Mapa d'Infraestructures Escolars de la pròpia Conselleria. "En qualsevol cas, el van situar operatiu en la passada legislatura", diu.

"La paraula de PSPV i Compromís no té cap valor, perquè ajusten el seu discurs al que els castellonencs necessiten sentir a cada moment, sense que després tinga cap aspecte de realitat", critica la edila del PP a l'Ajuntament de Castelló.

Cal recordar que la Conselleria que dirigeix el nacionalista Vicent Marzà va anunciar que l'any 2018 començaria la construcció a Castelló dels col·legis CEIP Vicent Marcà i la rehabilitació integral dels CEIP Herrero, Mestre Canós i Elcano, tots de la ciutat de Castelló, amb càrrec al Pla Edificant, "una iniciativa que es va vendre com la panacea, però que s'ha demostrat que no ho és".

Com ha demostrat la realitat, les obres no solament no van començar en 2017 ni 2018, sinó que tampoc ho van fer en les noves dates anunciades. De fet, ja en el ple de novembre de 2018, es va aprovar per ple una modificació dels terminis, que retardava l'inici del projecte a l'any 2019 i el concloïa l'any 2021. "Ara veiem amb disgust que la nova data d'inici s'anuncia per a l'any 2020, la qual cosa implica que no estarà llest abans de l'any 2022. I tots aquests terminis, sempre que no sorgisquen complicacions o imprevistos que ho retarden, i sempre que es mantinga en el període mínim cada pas administratiu. Però malament comencem, perquè hui dia, la Conselleria d'Educació no té ni el projecte bàsic de construcció", desglossa la regidora María España.

"I tot perquè des de la Generalitat i l'Ajuntament de Castelló han estat marejant la perdiu amb aquest projecte des de l'any 2015, bloquejant la seua construcció amb canvis de criteris que, al seu torn, van perjudicar directament el desenvolupament d'altres iniciatives previstes, com la construcció de l'Arxiu Històric Provincial, annex on ha de construir-se el col·legi de mai arribar", indica.

Així mateix, María España recorda que no s'ha executat cap de les altres tres obres previstes en el Pla Edificant, ni tampoc cap de les previstes en el Pla de Millora de les Infraestructures Educatives. "Sense anar més lluny, aquesta mateixa setmana hem conegut per la premsa que existeix la possibilitat que el col·legi Mestre Canós siga completament demolit en lloc de rehabilitat, així que anem com més va pitjor", lamenta.

Hui dia, estan pendents la construcció del nou col·legi Vicent Marçà i la remodelació del CEIP Sant Agustín, CEIP Maestro Antonio Armelles Doménech, CEIP Bisbe Climent, CEIP Cervantes, IES Juan Bautista Porcar, IES Vicent Castell Domenech, CEIP Mestre Vicent Artero, CEIP Sebastian Elcano, CEIP Maestro Canos Sanmartín i CEIP Herrero. A tot això se sumen els barracons de l'IES Matilde Salvador i l'IES Caminàs, "encara que ara els diguen aules prefabricades".

"Un rosari de col·legis que és més llarg que els patiments que pateixen les famílies, per la falta de compromís, treball i inversió de socialistes i nacionalistes en la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Castelló. En quatre anys no s'ha avançat res i és evident que, en els pròxims quatre anys, no seran capaços de realitzar-ho tot", afig. "Li demane a l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i al president de la Generalitat, Ximo Puig, que assumisquen la seua responsabilitat davant les famílies, perquè ells i només ells són els responsables que no s'haja fet res en matèria d'infraestructures educatives a la ciutat de Castelló des que el PP no governa", conclou María España.