Guillamn: "El projecte de la Panderola del Grau ja contemplava la tala de 7 arbres i citava expressament l'existncia d'arrels. Exigim explicacions ja"

Grup Popular  Dilluns, 12 de Agost de 2019El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, afirma que "el projecte de remodelació del parc de la Panderola del Grau ja contemplava la tala de 7 arbres i citava expressament l'existència d'arrels. No entenem, per tant, quins són els motius que obliguen ara al fet que es paralitzen les obres i es realitze un modificat del projecte. Exigim explicacions ja al tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, perquè les justificacions que ha donat resulten molt poc convincents".

Vicente Guillamón s'ha expressat en aquests termes després de "haver analitzat el projecte tècnic que es va licitar i va adjudicar" per a la reforma integral del parc de la Panderola del Grau, uns treballs valorats en 1,5 milions d'euros i que ara "Simó posa en risc en anunciar la seua paralització, posposant-los sense data concreta".

"Els socialistes estan prenent el pèl als graueros. Els motius que al·leguen per a parar les obres no són tals, perquè ja estaven contemplats en el projecte original. De fet, en el document es parla que el redissenye d'aquesta zona verda es realitza precisament respectant la disposició de l'arbratge existent, i parla que es respectarà el gruix de les espècies, en la mesura que siga possible, citant expressament el talat de 7 exemplars de més de 60 centímetres de diàmetre", ha indicat Guillamón, qui també afirma que, en una altra de les parts del document, es parla de les arrels dels arbres, precisament un dels motius que han originat la necessitat de remodelar la plaça. No entenem a què diuen ara que es tracta d'una novetat", insisteix.

"Demanem al regidor Rafa Simó que done la cara i explique els vertaders motius d'uns canvis que no sabem en quant temps estaran, el retard que implicaran en les obres i quants diners ens costaran a tots els castellonencs. Tots els problemes que s'estan donant en les obres són fruit de les presses amb les quals van voler iniciar-les per a arribar a les eleccions amb moviment de terra, sense tindre tots els aspectes del projecte clars i lligats", indica.

Així mateix, Guillamón posa l'accent en què l'anunci de modificació del projecte s'haja realitzat en el transcurs d'una Junta de Govern Local de caràcter extraordinari i el mes d'agost, "per la porta de darrere, perquè passe el més desapercebut possible dels castellonencs".