Guillamn: "S'ha complit un any sense avanos en la promesa millora del cam La Ratlla"

Grup Popular  Dissabte, 17 de Agost de 2019El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Vicente Guillamón, denúncia que "s'ha complit un any sense avanços en la promesa millora del camí La Ratlla, per a desesper dels usuaris d'aquesta via, que són els eterns sofridors".

El Grup Municipal Popular va presentar una moció instant a la seua millora en el ple del juliol passat de 2018. Llavors, l'equip de govern va votar en contra de la proposta perquè, assegurava, ja estava treballant en aquesta qüestió. "No obstant això, el temps ha passat i no s'ha produït el més mínim avanç, deixant el projecte en un anunci només de boca per a eixir del pas del regidor d'Urbanisme, Rafa Simó, i res més", afirma Guillamón.

"Hui dia, tot segueix igual. Els mateixos sots, les mateixes corbes, la mateixa vegetació sense manteniment… per a estar treballant en això i assegurar que tenien un projecte avançat per a la zona, s'ha notat molt molt poc", ironitza Guillamón, per a qui el regidor va fer "una performance" en el ple, per a "oblidar-se" dels compromisos "una vegada transcorregut el tràmit".

El camí La Ratlla és un dels eixos que més trànsit suporten de vehicles, ja que és la via d'unió ràpida entre la CV-149, el camí Serradal i l'avinguda Ferrandis Salvador. Així mateix, és el camí d'accés per a les desenes de veïns que viu en alguns dels habitatges que a banda i banda es troben localitzades, així com a unes instal·lacions d'hípica.

En el seu moment, el PP proposava endreçar i garantir la seguretat del trànsit, tant rodat com amb bicicleta, eliminant els trams de major perillositat, incorporant enllumenat públic i eliminant el pal elèctric que actualment envaeix la calçada. "La presentem al juliol de l'any passat perquè just era el moment en què s'havia anunciat la solució tècnica als problemes d'inundabilitat en la Quadra de Santiago", assenyala, qui destaca com a principals problemes que presenta "una corba enmig de l'eix, una séquia a un dels costats sense cobrir, un pal enmig de la via…".

Quant al carril bici, discorre pegat a la plataforma de vehicles sense cap mena de mitjana de seguretat. La falta de manteniment i control vegetal fa que en determinats moments proliferen les espècies de plantes en els marges, dificultant la visibilitat.

"Van dir que estaven treballant. Però ni van donar terminis llavors ni els han donats ara, ni s'han produït cap avanç. Tot ha quedat en paper mullat, una vegada més, com cada anunci que realitza el tripartit de l'Ajuntament de Castelló", subratlla el regidor Vicente Guillamón, qui recorda que Simó, fa un any, al·ludia a la necessitat de buscar finançament en altres institucions per a dur-la a terme. "Tampoc s'ha avançat res en aquest sentit", lamenta.

D'altra banda, des del Grup Municipal Popular se sol·licita que es "endrece la rotonda en la qual desemboca el camí La Ratlla a l'altura de l'autovia CV-149. Està tal qual des que es va realitzar l'obra, sense el més mínim manteniment. Hui dia és un embull d'herbes seques que posa de manifest la falta de cura en la via. És necessari que es netege i s'enjardine, per a millorar la imatge de la zona i evitar la proliferació de plagues".