Podem Castell inicia el curs poltic amb una conferncia del diputat nacional Txema Guijarro

Grup Podem-Esquerra Unida  Dijous, 5 de Setembre de 2019


Podem Castelló ha organitzat aquest divendres una conferència de Txema Guijarro, secretari general de la formació en el Congrés dels Diputats, en la qual abordarà les negociacions per a conformar el Govern central.

L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores en la seu de la Morada de Podem de Castelló, al carrer Mijares 105, i es produeix a dues setmanes que finalitze el termini perquè se celebre el debat d'investidura (23 de setembre) i s'evite la celebració d'unes noves eleccions generals.

D'aquesta forma, l'agrupació castellonenca inicia el curs polític amb un debat a càrrec del diputat nacional. Guijarro, que ocupa el quart càrrec orgànic en importància de Podemos en el Congrés (després del president, portaveu i portaveu adjunt) relatarà l'estat de les negociacions, que en aquests moments es caracteritzen per la negativa de Pedro Sánchez a acceptar un govern de coalició.

Podem de Castelló adverteix que la repetició d'eleccions suposaria la pèrdua d'una oportunitat històrica per a dur a terme una agenda social que revertisca les polítiques de retallades dels últims anys. Així, aposta per traslladar a Madrid els exemples de Castelló i València. El secretari general de Podem a la ciutat, Fernando Navarro, subratlla que només un executiu progressista podrà fi a lleis aprovades pel Partit Popular que limiten el finançament dels ajuntaments, especialment la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera, coneguda com a Llei Montoro.