Carrasco: "El govern d'Amparo Marco amaga que desisteix de la transformaci del Camins en Via Verda posant en risc 4,2 milions d'euros"

Grup Popular  Dilluns, 30 de Setembre de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, denuncia que l'alcaldessa Amparo Marco va decretar el desistiment del projecte "d'amagat" i per la porta de darrere, "per a amagar el que es va anunciar a so de bombo i platerets sense sondejar si era factible o sense fer seguiment per desbloquejar el projecte"

"És un nou exemple de realitat virtual, de campanya propagandística i autobombo amb fins electoralistes, igual que van fer amb el projecte del Green Wet Marjaleria i Grau Xarxa Oberta, també dotats amb fons europeus. Tots van copar grans titulars, donant-los per segurs sense tenir-los lligats i, al final, no es van fer. El govern municipal tampoc va informar d'això, perquè la transparència és només quan els interessa ", assenyala

30 de setembre de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia que el govern municipal, que s'erigeix en "màxim defensor de la transparència", amb la seua la alcaldessa, Amparo Marco que presumeix de Ajuntament de vidre ,va decretar "d'amagat" i per la porta de darrere el desistiment del projecte de reforma integral del Caminàs, que el convertiria en Via Verda per a la connexió d'ermites adjacents i la millora del seu entorn. I atribueix la no execució de l'esmentat projecte al fet que "no ho han treballat". Per a la portaveu popular, "estem davant d'un exemple més de projecte de realitat virtual i campanya de propaganda i autobombo que es queda pel camí, sense que el govern municipal ho faça públic, perquè no li interessa".

Així s'ha pronunciat Carrasco en la roda de premsa que ha convocat junt amb el regidor Vicent Sales, per informar de la gravetat de l'assumpte als mitjans de comunicació. El govern municipal de PSOE i Compromís va anunciar "a bombo i platerets" la millora urbanística de l'històric Caminàs, amb un pressupost de 4,2 milions d'euros, finançat amb fons europeus Feder dins de la de la Estatagia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat ( EDUSI). No obstant això, "tot el que es va prometre als castellonencs ha quedat en res".

El decret que va signar l'alcaldessa el passat 17 de setembre, "del qual ha decidit no informar, renunciant així a la transparència de la que tant fa gala", explica que -en contra del que es va vendre per part del PSOE i Amparo Marco en la campanya electoral-, << resulta impossible el calendari establert >>. "I no ha estat possible perquè els seus socis de partit en la Generalitat Valenciana, tampoc han fet els deures, sense que s'hagin obtingut fins a la data autoritzacions pertinents", ha revelat Sales.

És a dir, "es va vendre el projecte sense ni tan sols sondejar si era factible la seua materialització o sense fer el preceptiu seguiment del projecte per intentar desbloquejar". Una cosa que no agafa de noves a aquest govern municipal, ja que hi ha altres exemples que "són més del mateix", com és el cas del projecte del Green Wet Marjaleria i Grau Xarxa Oberta. També dotats amb fons europeus, es van anunciar donant-los per assegurances sense tenir-los lligats i, mesos després, van ser desestimats sense que tampoc s'informés d'això ", assenyala l'edil popular.

"Tenim un equip de govern a l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat que sap vendre molt bé paraules boniques, però que després no es converteixen en realitats. En aquesta ocasió estem davant un nou i molt greu incompliment de l'equip de govern d'Amparo Marco. és un nou engany als castellonencs. els anuncis són mers propòsits electoralistes, realitat virtual que no arriben a materialitzar-se, es queden pel camí ", apunta la portaveu popular.

En aquest sentit, Carrasco recorda que el mateix passa amb la reforma de l'edifici de l'antiga Audiència Provincial de la Plaça Jutge Borrull, "s'ha visitat, anunciat reformes, fotos i convenis en fins almenys 5 ocasions, i dijous passat es va tornar a anunciar per enèsima vegada. No obstant això, quatre anys després seguim escoltant només anuncis, cap realitat. i el mateix amb el projecte de remodelació de la Casa de la Cultura, una iniciativa que ja es va presentar abans d'eleccions, i que ara s'ha tornat a presentar sense projecte concret, sense avenços de cap tipus "

La portaveu popular insisteix en la nul·la actitud reivindicativa de l'alcaldessa, perquè "ni alça la veu per reivindicar el que ens correspon i tenim pendent d'altres administracions. Ni tampoc treballa en les qüestions que depenen només d'ells".

"Des del PP demanem que Amparo Marco done la cara, i diga a tots els castellonencs que tampoc va a fer aquest projecte i que ha posat en risc 4,2 milions d'euros", conclou Carrasco.