El PSPV-PSOE fa un balan "positiu" de l'inici del mandat amb projectes "que generen noves oportunitats per als i les castellonenques"

Grup Socialista  Divendres, 10 de Gener de 2020

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, acompanyada de tots els regidors i regidores del grup municipal socialista, ha fet balanç dels primers sis mesos de mandat. Un treball "molt positiu" del qual Marco s'ha mostrat "satisfeta", perquè "hem aconseguit posar a Castelló en el mapa del positiu". "Estem avançant en la creació d'oportunitats per als i les castellonenques, amb projectes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania i ens permeten guanyar en competitivitat".

En aquest sentit, ha destacat la celebració del Fòrum Espanya-Japó com "la trobada diplomàtica més important entre els dos països", amb Castelló "com la porta d'entrada per al Japó a Espanya i Europa", i l'organització del Congrés Espanya-Europa-Japó que va precedir al fòrum. L'alcaldessa també ha posat en relleu la participació en la Cimera del Clima COP 25 de Madrid, on es va presentar el nou projecte d'eficiència energètica valorat en 14,8 milions per a renovar l'enllumenat públic; així com la distinció per a Castelló de Ciutat de la Ciència i la Innovació i la posterior participació en el fòrum Invest in Cities per a atraure inversions a Castelló.

El desenvolupament de projectes finançats amb els 20,2 milions de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrat (Edusi) és una altra de les línies de treball rellevants, que ha permés incrementar els carrils bici, materialitzar obres com el nou pont sobre el Riu Sec o impulsar la reforma del Centre Municipal de Cultura Antonio Maura com a centre d'envelliment actiu i saludable. "I la captació de nous fons continua, perquè el nostre principal objectiu és seguir transformant la ciutat de Castelló", ha apuntat Marco. També ha recordat la seua entrada en la junta de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), "com una nova oportunitat de visibilitzar a Castelló en un fòrum estatal com aquest".

En el repàs dels primers mesos del segon mandat de Marco com a alcaldessa, ha posat el focus també en la finalització de les obres del nou centre de dia d'Alzheimer de la Pineda, tancat des de 2012, la remodelació del Camí la Plana, l'obertura de la nova seu de la Policia Local del Grau i la reforma del pavelló poliesportiu Pablo Herrera. La primera edila ha incidit en els avanços per a poder aprovar el Pla General i per a la reforma dels antics jutjats de la plaça Borrull i en la millora de la capacitat d'evacuació de les séquies per a fer front a la gota freda, amb un protocol antiinundacions en el qual s'han invertit quasi 2 milions d'euros (cinc milions comptabilitzant tota la legislatura anterior).

A més, en la valoració del grup municipal socialista s'ha posat en valor la declaració de microreserva per a protegir el sistema dunar de la platja del Serradal, l'impuls a actuacions de millora en polígons industrials, la inversió d'un milió d'euros a millorar la senyalització i la seguretat viària, l'aprovació del desenvolupament d'un pla d'acció per l'emergència climàtica, la renovació de la flota municipal amb 17 vehicles de baixa contaminació, el premi de la Generalitat per les polítiques de mobilitat, l'homenatge als ajuntaments democràtics que es va promoure amb motiu del 768 aniversari de la ciutat o la col·laboració en l'organització del partit Sub-21 entre les seleccions d'Espanya i Montenegro.


Comissió de seguiment del Acord de Fadrell

Respecte a la comissió de seguiment de l’Acord de Fadrell, l'alcaldessa insta als seus membres "a arribar a un acord com més prompte millor no pel bé del PSOE, Compromís o Podem, sinó pel bé de la ciutat" i ha explicat que vol ser "respectuosa amb la comissió de treball, amb els tres partits que formen part d'ella i amb els membres d'aquesta, per la qual cosa no em correspon valorar els últims moviments, per respecte i lleialtat, i per a no entorpir el treball que estan fent".