Carrasco: "En cinc anys el govern municipal no ha ampliat el parc d'habitatge social, segueix havent els 217 habitatges que va deixar el PP"

Grup Popular  Dimarts, 14 de Gener de 2020

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que les polítiques socials de govern d'Amparo Marco en matèria habitacional segueixen embussades i sense cap avanç. "Per tercera vegada torna a quedar desert el concurs per a l'ampliació del parc d'habitatges socials. Castelló manté el mateix nombre d'habitatges, 217, que va deixar el Partit Popular a 2015 "

"Tampoc és veritat que l'Ajuntament haja paralitzat desnonaments. Un ajornament no és una solució, simplement és perllongar la incertesa de les famílies més vulnerables. Ni s'ha tancat el cercle dels desnonaments com va arribar a assegurar la pròpia alcaldessa; ni hi ha acords amb els bancs; ni Pla Estratègic  en esta qüestió que com a prompte podria activar-se en 2021 ", assenyala.

14 de gener de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, qüestiona els nuls avanços en matèria de polítiques socials que afecten a qüestions de solucions habitacionals per a les famílies més vulnerables. "En cinc anys, el govern de PSOE, Compromís i Unides Podem no ha estat capaç d'ampliar el parc d'habitatges socials. Segueixen havent les 217 que va deixar el Partit Popular a 2015 ", assenyala. Unes declaracions que sorgeixen després de conèixer que per tercera vegada ha tornat a quedar desert el concurs públic per a l'ampliació de el parc d'habitatges socials amb què compta la ciutat de Castelló.

La líder dels populars a la capital de la Plana lamenta que les polítiques d'habitatge segueixen embussades i sense cap avanç, malgrat totes les expectatives que des de la regidoria d'Habitatge i la pròpia alcaldessa, Amparo Marco, havien generat. A la vista d'aquesta última convocatòria, amb data 18 de desembre de 2019, on de tres ofertes presentades, cap dels habitatges s'ajustava a el plec de prescripcions tècniques, "seguim en el mateix punt de partida, en contra del que ells mateixos van prometre ", assenyala Carrasco.

D'altra banda, l'edil popular nega que siga veritat que l'Ajuntament haja paralitzat desnonaments, tal com van assegurar des de l'equip de govern. "Un ajornament no és una solució, simplement és perllongar la incertesa de les famílies en situació de vulnerabilitat. Ni s'ha tancat el cercle dels desnonaments com va arribar a assegurar la pròpia alcaldessa fa 4 anys; ni hi ha Pla Estratègic al respecte, que només fa que anunciar-se i que com aviat arribaria a activar-se en 2021, ni hi ha acords amb els bancs. L'única acció coneguda en matèria d'habitatge es limita a haver-se gastat 15.863 euros en una furgoneta mòbil, que serveix a el govern municipal d'altaveu per anunciar promeses de solucions habitacionals que, cinc anys després, segueixen sense arribar ", afirma.

"La ciutadania necessita solucions tangibles i no més propaganda buida de govern municipal, amb una Oficina de l'Habitatge a la qual només li han posat rodes, però res més. Res de tot el que van prometre, deixant-se part de l'pressupost de 2018 per gastar, i sense poder preveure noves ajudes econòmiques perquè PSOE, Compromís i Unides Podem no estan treballant en el pressupost de 2020, el manté paralitzat fins a resoldre els seus conflictes partidistes, desatenent així l'interès general en benefici del seu propi ", afegeix Carrasco.

Cal recordar que primer el Pacte de l'Grau' i, ara el 'Acord de Fadrell' porten anys prometent ampliar el parc d'habitatges socials de la ciutat, sense que res haja canviat. En l'actualitat hi ha centenars de famílies que figuren com a demandants de pisos socials i que segueixen a l'espera de veure materialitzades les promeses de govern municipal.

"Els que prometien posar a les persones en el centre de les seues polítiques resulta que no són capaços de complir la seua paraula, ni prioritzen el problema de l'atur, ni la sanitat, ni tampoc les polítiques socials que tenen a veure amb habitatge, que sumen un nou fracàs amb l'últim concurs públic declarat nul ", subratlla Begoña Carrasco.

Per als populars la regidora d'habitatge segueix vivint en una "contradicció permanent" ja que ha passat de ser la gran defensora del moviment antidesnonaments -sent fins fa poc la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca-, a anunciar solucions per a totes aquestes famílies que no és capaç de proporcionar.