Carrasco: "La ciutat de Castell registra les mateixes xifres d'atur que en ple esclat de la crisi econmica"

Grup Popular  Dijous, 6 de Febrer de 2020

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que "el bloqueig polític i la desacceleració econòmica a la qual ens ha portat Pedro Sánchez, ens ha fet retrocedir fins al 2009, on el nombre de desocupats és equiparable a què deixen les xifres de gener de 2020 "

De desembre a gener 518 castellonencs han perdut el seu lloc de treball, "tornem a superar els 14.000 aturats a la ciutat de Castelló després d'un final de 2019 on la tendència interanual ja apuntava a una destrucció d'ocupació a l'alça. S'han complert els pitjors auguris com a conseqüència de l'absència de polítiques efectives que fugen de la temporalitat. Seguim veient drames personals de milers de famílies que segueixen patint per arribar a final de mes, perquè no troben estabilitat laboral ", assenyala

6 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta les xifres de l'atur que deixa un mes de gener dolent per al mercat laboral i per als que busquen oportunitats de treball. "La ciutat de Castelló registra les mateixes xifres d'atur que en ple esclat de la crisi econòmica", ha assenyalat fent referència a  l'any 2009, on els aturats se situaven en 14.033 persones, xifra equiparable als 14.041 d'avui dia, a la capital de la Plana.

 Per a la portaveu popular al bloqueig polític i la desacceleració econòmica "a la qual ens ha portat Pedro Sánchez, ens ha fet retrocedir fins anys que ningú vol recordar per la garrotada que va suposar per a milers de castellonencs que van veure reduïts dràsticament els seus ingressos, portant-se la pitjor part les rendes mitjanes i baixes. És un període que hauríem d'haver deixat enrere i, però, ens ho recorda l'EPA (Enquesta de Població Activa) ".

 De desembre a gener, 518 castellonencs han perdut la feina, "tornant a superar els 14.000 aturats a la ciutat de Castelló després d'un final de 2019 on la tendència interanual ja apuntava a una destrucció d'ocupació a l'alça", explica Carrasco. "S'han complert els pitjors auguris, com a conseqüència de l'absència de polítiques efectives que fugen de la temporalitat per aconseguir atenuar els drames personals de milers de famílies que segueixen patint per arribar a final de mes, perquè no troben estabilitat laboral", afegeix.

Mentre a nivell nacional el mercat laboral acusa aquest greu retrocés, a nivell local, l'alcaldessa Amparo Marco "segueix passant per alt que el principal problema dels castellonencs és l'atur. El bloqueig a què han sotmès a la ciutat amb la seua crisi de govern dels socialistes, nacionalistes i assemblearis, ha fet que en lloc d'estar treballant en polítiques d'ocupació que realment tinguen efecte, estiguessen pensant en altres coses, com en salvar les seues butaques " , lamenta l'edil popular.

 Mentre no hi haja un veritable compromís de totes les administracions per acabar amb aquesta preocupant situació, Carrasco, alerta que "seguirem veient drames personals de milers de famílies que necessiten una ocupació estable i no viure de subvencions que són pa per avui i fam per demà. Cal una planificació i activar polítiques responsables que fugen de la temporalitat. No es pot seguir mirant cap a un altre costat mentre milers de famílies castellonenques passen autèntiques penúries per arribar a final de mes ", subratlla la portaveu dels populars. I malgrat tot -afegeix- "seguim sense veure que el problema de l'atur estigui entre les reivindicacions de l'alcaldessa Amparo Marco. No s'aprecia tampoc un veritable compromís a nivell de gestió municipal per abordar el problema ".

 Els populars denuncien, durant mesos, la destrucció de cada vegada més ocupació a la ciutat de Castelló. "Tot i que en certes èpoques de l'any es preveu que augmenten les contractacions, tractant de compensar la destrucció d'ocupació d'altres mesos, tampoc està sent així. Patim un mes de novembre molt dolent, ni de cara a la campanya de Nadal es va aconseguir revertir la tendència interanual negativa amb 13.881 aturats a la ciutat, davant dels 13.812 de el mateix mes de l'any anterior ".

 La líder dels populars a la ciutat de Castelló, insisteix en la necessitat de plantejar incentius de caràcter fiscal i econòmic per incentivar la creació d'empreses; donant suport a el comerç local, així com altres sectors de l'economia productiva, cada vegada més afectada.