Redondo: "Qui ha de demanar perd s l'alcaldessa, que ha passat de dir que hi ha xiquets a Castell que passen fam, a comprar-se dos mbils per 3.000 euros, dos cotxes oficials d'alta gamma i pujar-se el sou, des que governa"

Grup Popular  Dimarts, 11 de Febrer de 2020

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, lamenta que el govern municipal de PSOE, Compromís i Unides Podem torne a tirar pilotes fora i a culpabilitzar els tècnics de l'adquisició de dos iPhone 11 Pro d'última generació, que han costat 3.070 euros. "Qui ha de demanar perdó és l'alcaldessa, Amparo Marco, que si bé estant a l'oposició reclamava austeritat perquè assegurava que hi havia xiquets a Castelló que buscaven en els contenidors menjar perquè passaven fam, ara que governa ha canviat completament el seu discurs. Als dos mòbils d'última generació se suma l'adquisició de dos cotxes oficials per 62.000 euros, a més de la seua pujada de sou que s'ha fixat en més de 78.000 euros en la present legislatura ", assenyala.

Per a Redondo l'equip de govern ha de començar ja a assumir les seues responsabilitats i deixar d'escudar-se en tercers, "han de donar explicacions de la seua pròpia gestió al front de l'Ajuntament i no descarregar la culpa sempre en els mateixos", afegeix, després que el PP haja interpel·lat el tripartit en les dues últimes comissions d'estudi de govern interior.

"El que tenim clar és que els mòbils no s'han comprat per ficar-los en un calaix. S'han guardat ara, després que gràcies a la nostra tasca de fiscalització s'haja sabut que son mòbils d'alta gamma, igual que al seu dia es van guardar al pàrquing els cotxes oficials per no destapar la despesa, però tot això és qüestió de temps. 
I per descomptat, preguntarem qui és el destinatari final dels terminals ", ha insistit.

Els populars reivindiquen el seu dret a fiscalitzar la gestió de l'equip de govern de la qual esperen rebre explicacions raonables i coherents de l'alcaldessa i dels propis regidors, que són els que estan a l'capdavant de les àrees municipals que tenen assignades. "Per pujar-se el sou els regidors de govern un 52% a principi de la legislatura i augmentar de 7 a 21 seus assessors respecte a l'anterior mandat, amb unes despeses de l'equip de govern que només el 2019 van rondar els 2 milions d'euros, per a això , no van tenir cap inconvenient, però a l'hora de donar la cara i assumir responsabilitats, opten per derivar les culpes a tercers, sense arribar a donar més explicacions ", denuncia.

"I mentre han deixat d'invertir a la ciutat un 57% del pressupost municipal de 2019 destinat al capítol d'inversions, els molesta que seguim recordant la despesa en propaganda i autobombo que ascendeix a 941.196,54 euros després d'haver ampliat fins a dues vegades aquesta partida en un 63,14% més, tal com revelen les dades d'execució pressupostària a 31 de desembre de 2019, que són "oficials i públiques", elaborats per l'Oficina de Gestió Econòmica de l'Ajuntament de Castelló ", conclou Redondo.