Carrasco: "No caben triomfalismes de l'alcaldessa quan Castell registra 20 aturats ms cada dia"

Grup Popular  Dijous, 13 de Febrer de 2020

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, rebat les xifres positives de reducció d'ocupació ofertes per l'alcaldessa, quan "la realitat és la que és, 14.041 castellonencs no tenen treball a la nostra ciutat. Hem iniciat el 2020 amb 518 persones engrossint les llistes de l'atur, el que suposa 20 aturats més a el dia "

"Presumeix d'inversió milionària en polítiques d'ocupació, com Jornals de Vila, que només impliquen un ajut temporal i passats els mesos els beneficiaris tornen a estar aturats. Aquests plans no solucionen el problema de milers de famílies castellonenques que viuen autèntics drames per arribar a final de mes ", assenyala

 13 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha assenyalat que no hi caben triomfalismes de l'alcaldessa en matèria d'ocupació quan la ciutat de Castelló registra 20 aturats més al dia. De desembre a gener un total de 518 castellonencs van perdre el seu lloc de treball, tornant a superar-se en la ciutat la barrera dels 14.000 aturats, el que suposa una mitjana de 20 desocupats més a el dia si no es compten els festius i diumenges.

"Per molt que l'alcaldessa presumeix de gestió en matèria d'ocupació, la realitat és la que és i no es pot amagar, 14.041 castellonencs no tenen treball a la nostra ciutat després de l'augment registrat des de finals d'any passat, que ens ha tornat a les xifres d'atur precrisi. Un retrocés a l'any 2009, on els aturats se situaven en 14.033 persones, xifra equiparable a la d'avui dia ", explica l'edil popular.

L'alcaldessa de Castelló va treure pit d'un pressupost milionari, superior als 7 milions d'euros en polítiques d'ocupació, però que a l'hora de la veritat, "no garanteixen l'ocupació estable i de qualitat que anhelen les famílies. Els programes Jornals de Vila només fomenten la temporalitat, de manera que les contractacions tenen un període determinat, que un cop superat, tornen al beneficiari a punt de partida, és a dir, a engrossir les llistes de l'atur ", afegeix Carrasco.

I és que "de tota l'ocupació que l'alcaldessa Amparo Marco diu haver creat el 2019, veiem com al gener s'ha destruït de manera accelerada, en un sol mes, sense que les famílies superen la dramàtica situació que els suposa arribar a final de mes ", subratlla la líder dels populars a la ciutat de Castelló, per a qui aquests plans no deixen de ser" ajudes puntuals ", però no la solució definitiva.

 Les polítiques d'ocupació que està promovent Amparo Marco des de l'Ajuntament, "ens costen molt cares per les poques garanties de futur que ofereixen", lamenten des de la formació popular. Quan acaba el període de formació, els usuaris tornen a engrossir les llistes de l'atur, "sense oblidar la improvisació que hem vist en alguns d'aquests plans municipals, on les persones s'incorporen a el programa sense comptar amb els mitjans tècnics ni la formació bàsica prèvia per començar a desenvolupar la seva nova funció ", afegeix.

Davant d'aquest model, el Grup Municipal Popular proposa que s'arribe a un veritable compromís de totes les administracions per acabar amb aquesta preocupant situació, com és la desocupació en la nostra ciutat. Carrasco apunta: "És necessària una planificació i activar polítiques responsables que fugen de la temporalitat, que són pa per avui i fam per demà".

La líder dels populars a la ciutat de Castelló insisteix en la necessitat de plantejar incentius de caràcter fiscal i econòmic per incentivar la creació d'empreses, avançant en el Pla General per a la seva aprovació definitiva, donant suport a el comerç local així com altres sectors productius de la economia, "perquè són els que realment generen el treball de qualitat i els contractes. l'objectiu és aprofitar sinergies i establir les bases per crear llocs de treball allà on es necessiten", conclou Begoña Carrasco.