Carrasco: "El deute de Ximo Puig i Mnica Oltra amb la ciutat de Castell ja supera els 3 milions d'euros"

Grup Popular  Divendres, 14 de Febrer de 2020

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia que "només d'octubre de 2019 a gener de 2020, l'impagament que manté la Generalitat amb el consistori s'ha incrementat en 800.000 euros més, de manera que cada dia s'han perdut 6.000 euros de finançament autonòmic per a desgràcia de tots els castellonencs ".

"El deute de la Generalitat Valenciana amb els veïns de la capital de la Plana, de 3.099.551 euros, es concentra en el Fons de Cooperació Municipal i als Serveis Socials, precisament les dues àrees que depenen directament de l'President i de la vicepresidenta , és a dir de Ximo Puig i de Mónica Oltra, respectivament, constatant la desatenció de les seues obligacions amb tots els castellonencs ", afirma.

14 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, revela que el deute que la Generalitat Valenciana manté amb l'Ajuntament de Castelló ja supera els 3 milions d'euros, situant-se en 3.099.551 euros , segons la informació facilitada pel Negociat de Gestió Pressupostària de l'consistori castellonenc en resposta a una pregunta d'el PP a la Comissió de d'Estudi de Govern Interior. "Només d'octubre de l'any passat a aquest mes de gener, l'impagament s'ha incrementat en 800.000 euros més, de manera que cada dia s'han perdut 6.000 euros de finançament autonòmic, per desgràcia de tots els castellonencs", assenyala l'edil popular.

La majoria dels pagaments pendents corresponen a diners no ingressat de el Fons de Cooperació Municipal (fins 602.748 euros) i de l'àrea dels Serveis Socials Generals (530.130 euros), precisament dues competències directes de el president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la vicepresidenta, Mónica Oltra, respectivament. En aquest sentit, la líder dels populars apunta que "la Generalitat desatén les seues obligacions de pagament amb els castellonencs, havent perdut dia que passa més i més diners per a la capital de la Plana".

I mentre el finançament autonòmic no arriba, "els consellers segueixen fent-se fotos amb l'alcaldessa anunciant i prometent el que després no són incapaços de complir. Promeses que arrosseguen de l'anterior legislatura, per exemple en matèria educativa, com va fer aquesta mateixa setmana el conseller d' educació, Vicent Marzá, amb les actuacions pendents de Pla Edificant, que segueixen acumulant retards, sense concretar dates per a la construcció de l'escola Vicent Marçà, o la resta de centres que esperen ser reformats ", afegeix Carrasco.

Pel que fa al silenci que manté al respecte l'alcaldessa de Castelló, des del Grup Municipal Popular insten a reivindicar el que és de justícia per als castellonencs, "per no contribuir a crear ciutadans de primera i ciutadans de segona, generant desigualtats entre territoris de la Comunitat Valenciana ".

"Marco prefereix tolerar el deute, a l'alça, que mantenen Puig i Oltra amb els castellonencs, a posar-se d'el costat dels veïns i defensar l'interès general. Una mostra més de que anteposa l'interès del seu partit, a el de tots els castellonencs, tal com venim denunciant des que l'alcaldessa prengués com a primera mesura del seu nou mandat l'augment del seu sou, un 30%, fins a situar per damunt del que cobra un ministre i el del seu equip de govern un 52% més respecte a l'anterior legislatura ", lamenta l'edil popular.

A la vista de les dades oficials que constaten l'augment del deute de la Generalitat amb el consistori castellonenc, "ni Puig, ni Oltra, ni Marco compleixen el que prometen, privant de recursos econòmics a la capital de la Plana, havent d'assumir els castellonencs el que correspon a l'administració autonòmica ", afegeix Begoña Carrasco.

A la llista d'impagaments se sumen 249.000 euros de l'àrea de competitivitat empresarial; 21.200 euros per a l'assistència sanitària ambulatòria en els centres de salut, tot i que les llistes d'espera són interminables o els 34.800 euros per a la prevenció de la drogodependència, entre altres àrees de caràcter social.