Carrasco demana que s'atenguen les demandes i reivindicacions de la Policia Local per la seguretat de tots els ciutadans

Grup Popular  Dijous, 27 de Febrer de 2020

La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia manca de gestió i manca de capacitat de la regidoria de Seguretat per resoldre els problemes de la ciutat, sense dotar la Policia Local dels mitjans humans necessaris per desenvolupar la seva tasca amb les millors garanties. "Governar no és imposar, és escoltar, així que facen-ho i actuen", assenyala

"El govern municipal continua sense incrementar el nombre d'agents de la Policia Local que necessita Castelló per garantir la vigilància i el patrullatge per la Marjaleria i pels carrers de la ciutat. Falten agents perquè no es cobreix la taxa de reposició al mateix ritme que es jubilen els agents, quan la llei sí que permet contractar per cobrir places vacants, a més de crear places noves "

25 de febrer de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha demanat avui en el ple municipal que s'atenguen les demandes i reivindicacions de el cos de la Policia Local per la seguretat de tots els castellonencs. "Governar no és imposar, per això, seguen i escolten la problemàtica que tenen els ciutadans, que denuncien robatoris i demanen més vigilància policial als carrers, i atenguen també les necessitats de la Policia Local", ha demanat Carrasco a l'equip de govern.

Cal recordar que la setmana passada tres dels quatre sindicats policials van sol·licitar el cessament del regidor de Seguretat, Omar Braina. La portaveu dels populars ha lamentat la manca de gestió i la manca de capacitat de la seva regidoria per resoldre els problemes de la ciutat en matèria de seguretat, sense dotar a la Policia Local dels mitjans humans necessaris per desenvolupar la seva tasca amb les millors garanties . "Falten recursos i és necessari elevar la taxa de reposició, peticions no ateses. Es fa necessari destinar menys agents a tasques burocràtiques, per poder portar-los al carrer a atendre els castellonencs. Però sobretot, es fa necessari cobrir les vacants d'agents de Policia Local, davant la jubilació anticipada de gairebé 50 efectius entre 2019 i 2020 ", ha explicat.

En aquest sentit, l'edil popular ha manifestat que no valen excuses, perquè el govern municipal té mitjans per fer-ho, no val escudar-se en la Llei Montoro, "perquè des que es va modificar fa dos anys, en matèria de serveis essencials es poden crear tantes places siguen necessàries, tant per cobrir les vacants, com de nova creació. Amb el PP la taxa de reposició ja era de el 100% i ara poden fins i tot crear noves places, així que, o bé per desconeixement o intencionadament, l'alcaldessa menteix en'posar com a excusa constantment la Llei Montoro ". I afegeix: "Només cal marcar prioritats escoltant els veïns que porten demanant més vigilància policial als carrers des de la passada legislatura, com és el cas dels més de 5.000 veïns de la Marjaleria. Només amb l'increment dels sous de l'equip de govern, del 50%, que suposen 500.000 euros i els sous del seu personal de confiança, que suposen altes 500.000 euros, és a dir, amb un milió d'euros, quantes places de Policia Local es podrien crear? ", ha argumentat la portaveu popular.

No és la primera vegada que els populars denuncien l'escassetat de patrulles policials, només dos, per vigilar tota la ciutat, és dir quatre policies per vigilar els carrers d'una capital amb gairebé 180.000 habitants. "I per si aquest assumpte no és prou greu, resulta que el passat dia 10 de febrer, fa tot just tres setmanes, va resultar que només hi va haver una patrulla d'agents de Policia pels carrers de la ciutat. Aquest és el concepte de seguretat i de Policia de Proximitat que promociona l'equip de govern ", apunta Carrasco.

Suport a el petit comerç

El Grup Municipal Popular ha sotmès a votació de ple, obtenint el rebuig de l'equip de govern, una iniciativa pròpia de suport a el petit comerç, sol·licitant un pla d'actuació en pàrquings públics que reculla les peticions del sector comercial en matèria de facilitats d'accés. Pretén impulsar reformes necessàries per millorar l'accessibilitat i modernització dels mateixos i promoure descomptes o tarifes especials renegociant les condicions de licitació dels pàrquings públics Cardona Vives i Santa Clara, que ara s'estan revisant, i de la resta de pàrquings públics, a mesura que acaben els contractes, de manera que recullen condicions avantatjoses per als que adquireixen productes i serveis en els petits comerços. Una mesura que ja van portar els populars a ple de novembre de 2016 i que davant la inacció del govern municipal han tornat a presentar.

La regidora popular Maria Espanya ha defensat la necessitat d'actuar amb immediatesa davant d'un comerç de proximitat "que es mor", ha denunciat. "Només al carrer Alloza es comptabilitzen més de 10 baixos comercials tancats", alerta. I és que, "la decisió del govern municipal de tancar vials d'accés al centre suposen un colp per al petit comerç. Per exemple, el tancament de la via d'entrada a la ciutat pel Passeig Ribalta com a conseqüència de les noves obres d'el TRAM o el que es preveu amb la reforma de l'Avinguda de Lledó. Restringir itineraris expulsant als potencials consumidors, és just el contrari que vénen reclamant els comerciants, que veuen en això una nova barrera, sobretot per a les persones que vénen dels municipis de l'interior de la nostra província ".

En un segon punt la proposta dels populars també implica la creació d'una Taula de Treball en la qual estiguen representats el sector comercial, l'hostaleria, el sector turístic, i tots els que vulguen sumar-se, a més de l'Ajuntament, amb presència de tots els grups polítics amb representació municipal per a, entre tots, treballar en un projecte comú a llarg termini, amb reunions periòdiques i un seguiment continu per tal d'explotar tots els aspectes dinamitzadors de la ciutat.

Pressupostos Participatius pendents de l'2016

Una tercera iniciativa duta al ple pels populars, i que ha estat votada en contra per l'equip de govern, reclama l'activació i execució immediata dels 17 projectes pendents dins dels Pressupostos Participatius de la ciutat de Castelló aprovats des de l'any 2016 i que sumen un import de 2,8 milions d'euros. Així com comprometre a l'equip de govern municipal a què les propostes dels veïns s'executen dins de l'anualitat.

"El sistema de participació inventat per Compromís i PSOE per tirar endavant els pressupostos participatius des de 2017 a la ciutat de Castelló ha estat un fracàs, li ha faltat transparència i ha estat un atac el teixit associatiu de la ciutat. La moda de referèndums i votacions, reflecteix en realitat la gran desconfiança que hi ha cap a les associacions veïnals ", ha assenyalat l'edil popular, Vicent Sales.

I recorda: "La vorera del Grup Lourdes, que té l'autorització de el Ministeri de Foment des de 2017; l'eliminació de el ciment de tots els patis de col·legis; la conclusió de la senyalització dels camins escolars segurs en tots els centres; el Parc Ciclista; la rotonda de l'Escola d'Idiomes; el parc de reciclatge creatiu RecreCAS; o l'equipament de gimnàs de l'Gaetà Huguet; són exemples d'obres no executades o inacabades des que es van pressupostar fa anys 

Tancament de Penyeta Roja i peatonalització Avda de l'Lledó sense consens

Finalment la portaveu dels populars, Begoña Carrasco ha formulat dos precs a l'alcaldessa. El primer per a preguntar-li a l'alcaldessa què ha fet per la ciutat davant l'anunci del tancament inminent del centre d'acollida de menors de Penyeta Roja, "perquè una ciutat que aspira a ser Ciutat Amiga de la Infància no es pot permetre el luxe de tancar unes instal·lacions que durant els últims 30 anys han realitzat una tasca excepcional en la cura i protecció dels menors de 0 a 12 anys en situació de desemparament i acomiadar a les seves treballadores, reallotjant als menors tutelats que ara hi ha al seu càrrec en un altre centre que no reuneix les condicions assistencials adequades ", ha assenyalat.
 
Un tancament que se suma a la desaparició de la Guarderia Sant Vicent Ferrer, dedicada a la cura de nens pertanyents a famílies en risc d'exclusió social, i també a el tancament de la Casa Bressol, que s'encarregava de donar protecció a dones gestants o amb un nadó al seu càrrec sense un sostre a què acudir.

En segon lloc, Carrasco ha traslladat a l'alcaldessa, en forma de prec, que es pronuncie respecte del projecte valorat en 3,5 milions d'euros per a peatonalitzar l'avinguda Lledó. Una actuació que suposa el tancament i eliminació del carril d'accés a la ciutat entre la rotonda de Tombatossals i la Plaça Maria Agustina, així com l'eliminació de 249 places d'aparcament al quilòmetre i mig del vial. En aquest sentit ha demanat que responga si està disposada a no executar el projecte tal com li estan reclamant els veïns de l'avinguda Lledó i adjacents, que porten recollides més de 1.500 signatures en contra de el projecte, tenint en compte que ara mateix la ciutat té mancances i deficiències en altres punts de la ciutat.