Carrasco sollicita un Pla de millora per al Mercat de Provements davant la caiguda ahir de part de l'sostre d'Uralita

Grup Popular  Dimarts, 3 de Mar de 2020La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana al govern d'Amparo Marco que actue en la instal·lació municipal en què ahir mateix, hi va haver despreniments de part del sostre d'Uralita sobre els aliments. "Amb el passat temporal 'Glòria' ja hi va haver d'actuar sobre la teulada i novament els despreniments de la coberta alteren el funcionament de l'activitat comercial, que ja es va veure alterada mesos enrere per un incendi que va estar a punt de arrasar-ho tot", assenyala .

Carrasco es fa ressò de la preocupació existent entre els venedors i consumidors per les partícules tòxiques del material d'Uralita de la coberta, que segueix sense ser retirat. I reclama "una actuació de millora d'aquesta instal·lació municipal que mou l'economia local, generant ocupació i riquesa", afegeix.

3 de març de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta el govern municipal a emprendre un Pla de millora al Mercat de Proveïments. Una instal·lació municipal que s'ha vist afectada per l'últim temporal 'Glòria', el qual va causar desperfectes a la coberta d'Uralita, havent d'actuar sobre la mateixa i que ha tornat a ser objecte de les fortes ratxes de vent aquests dies tornant-se a produir despreniments de part de la coberta, d'Uralita, sobre els propis aliments.

"Hi ha preocupació entre els venedors i consumidors pels components tòxics del material en si, i especialment quan estem davant d'un recinte que es dedica a la distribució d'aliments, de manera que es requereix un plus des del punt de vista sanitari. La Uralita de la coberta segueix sense haver-se retirat i aquest últim episodi ocorregut ahir justifica, encara més, que el govern municipal emprenga mesures per a la substitució de la coberta, i millorar unes instal·lacions importants per a l'economia local, que generen ocupació i riquesa ", assenyala Carrasco.

Cal recordar que el Mercat de Proveïments va ser objecte d'un incendi fa uns mesos a conseqüència del sobreescalfament en els comptadors elèctrics i va caldre renovar el sistema elèctric del recinte i la parada que es va cremar durant el sinistre. "Un incendi que a punt va estar d'arrasar amb tot per la falta de manteniment. 
L'activitat comercial que ací es desenvolupa no es pot veure alterada cada dos per tres, es fa necessària una actuació al recinte que beneficie el comerç local ", ha explicat la portaveu popular.

I afegeix: "Aquesta instal·lació municipal precisa d'una inversió econòmica que dignifique l'activitat en el mercat. No és la primera vegada que els treballadors ens traslladen la necessitat de millores en matèria de neteja i manteniment de jardins, infraestructures, mesures de seguretat i altres reparacions en el sistema d'enllumenat ".

Per a l'edil popular, el Mercat de Proveïments ha de deixar de ser el gran oblidat, deixant enrere l'estat d'abandó que arrossega des de l'anterior legislatura. "És el moment d'apostar per les infraestructures que creen ocupació i riquesa, i aquesta és una d'elles, perquè canalitza les fruites i verdures fresques que consumeixen bona part dels castellonencs i de la qual es proveeixen molts dels comerços i mercats de proximitat de la ciutat i la província ".

Carrasco demana invertir en les seues instal·lacions, perquè "invertir en el Mercat de Proveïments de Castelló és ajudar al fet que els agricultors tinguen un punt en el qual garantir la distribució dels seus productes i facilitar l'accés als veïns als aliments frescos de la nostra terra" , subratlla.

 "Ens sembla, igual que als propis venedors, que les coses van més lentes del que haurien d'anar, i que no es fa tot el que es podria fer per dignificar l'activitat del recinte. Sobretot perquè, mentre els seus usuaris compleixen escrupolosament les seues obligacions en matèria d'impostos i permisos, la desídia i l'abandó ha estat la resposta de l'alcaldessa Amparo Marco ", conclou.