Carrasco: "La recollida de 1.300 signatures contra el tancament del consultori de Constituci s el clam d'impotncia dels vens de Castell contra el collapse sanitari"

Grup Popular  Dimarts, 6 de Octubre de 2020
La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, ha valorat hui la recollida, per part dels usuaris del consultori de Constitució, de més de 1.300 signatures per a demanar a la Conselleria de Sanitat que reconsidere la seua decisió i reòbriga aquesta instal·lació. Un fet que, segons Carrasco, "reflecteix el clam d'impotència dels ciutadans de Castelló contra el col·lapse sanitari i suposa la prova més evident que cal revertir com més prompte millor aquesta situació".

Carrasco s'ha traslladat hui juntament amb juntament amb el portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana; la presidenta de l'Associació de Veïns de Constitució, María Madueño, enfront del consultori de Constitució per a denunciar el tancament definitiu del centre. Una de les quatre instal·lacions sanitàries que, juntament amb els consultoris de Sant Lorenzo, Benadressa i Grup Reyes, romanen tancades des que es va decretar l'Estat d'Alarma, el març passat.

En el cas de Constitució, ha recordat que "les deficiències que presentava el local que albergava l'ambulatori era alguna cosa que veníem denunciant des de fa anys i, ara, enfront de l'empitjorament de la situació sanitària, l'Ajuntament de Castelló i a la Generalitat Valenciana, no han fet res i, amb el tancament de la instal·lació, la qual cosa han fet és empitjorar el problema que ara mateix hi ha en centres de salut com el de Palleter o el de Fernando el Catòlic, que van absolutament desbordats".

En aqueix sentit la portaveu municipal dels Populars, que també ha visitat el centre de salut de Palleter, ha explicat que "tant a través de les Corts com a l'Ajuntament de Castelló, des del PP promourem diferents iniciatives perquè la Generalitat busque i condicione un local alternatiu dins del barri per a reubicar el consultori, de manera que torne a obrir les seues portes com més prompte millor i millorar la qualitat de l'atenció primària a la ciutat".

Sobre aquest tema, el portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana, ha avançat que "ja hem presentat una pregunta parlamentària en Les Corts per a, precisament, preguntar a la Conselleria de Sanitat quina solució aportarà entorn del tancament d'aquest centre, ja que per al PP serà una prioritat defensar que es busque un espai digne i que reunisca les condicions adequades per a continuar prestant aquest servei". Així, ha afegit que "quan es presenten els pressupostos, vetlarem perquè aquest servei estiga inclòs i, si no ho està, presentarem una esmena perquè siga tinguda en compte, igual que les dels altres tres consultoris que continuen tancats".

Zaplana també ha avançat que, entre altres problemàtiques, "també vetlarem perquè es prenguen mesures que contribuïsquen a alleujar la pressió i la càrrega de treball que pateixen els professionals sanitaris que treballen en atenció primària, ja que a l'atenció per Covid-19 se sumen ara l'inici de la campanya de vacunació i el control de l'alumnat que arriba de centres escolars; a més de promoure la reducció de les llistes d'espera als hospitals castellonencs, llistes en les quals Castelló continua al capdavant".

"També sol·licitem més test PCR per a personal sanitari, personal docent, alumnat o persones majors ja que, a més de ser la població més sensible, les estadístiques oficials revelen que a Castelló estem 42 punts per davall de la taxa espanyola de realització de PCR, ja que mentre a Espanya la mitjana és de 214,78, a la Comunitat Valenciana i Castelló és de 172,33", ha indicat Zaplana.

"Estem en plena segona ona de la pandèmia i, lluny de millorar, les condicions de l'atenció sanitària a la nostra ciutat no fan sinó empitjorar", ha indicat Carrasco, que ha recalcat la "necessitat" de "impulsar de manera urgent mesures que contribuïsquen a revertir aquesta situació".