Carrasco es posa al costat dels hostalers i demana a Amparo Marco que "tinga sensibilitat" i escolte les demandes de les terrasses de Santa Clara

Grup Popular  Divendres, 16 de Octubre de 2020La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana a l'alcaldessa Amparo Marco que "tinga sensibilitat" i escolte les demandes de les terrasses de la plaça Santa Clara, davant la nova maçada que han rebut per les restriccions en el nombre de taules i cadires que l'equip de govern els permet, en alguns casos deixant els negocis a un quart del mobiliari actual.

Begoña Carrasco s'ha reunit hui amb els representants dels negocis de la plaça Santa Clara afectats, acompanyada de la regidora i representant del PP en el districte centre Susana Fabregat, per a conéixer de primera mà "la delicada situació" a la qual s'enfronten cadascun d'ells, després del nou *decretazo que des de l'Ajuntament els ha sigut comunicat.

"Aquestes noves restriccions que, per exemple, suposaran que les terrasses que tenien permís per a instal·lar 15 taules i 60 cadires només puguen posar 4 taules i 14 cadires, la qual cosa suposa la gota que satisfà el got per a un sector que, a causa de la pandèmia, ja ha vist reduïda notablement la seua activitat en els últims mesos", ha lamentat la portaveu municipal del PP.

Carrasco ha assenyalat que "aquesta mesura suposa una nova punta per a un sector que ja es troba des de fa mesos en una situació d'especial vulnerabilitat, per la qual cosa demanem a Amparo Marco que recapacite per a evitar que aquests establiments, que ja viuen uns moments complicats, continuen acumulant pèrdues, perquè aquestes noves restriccions únicament els aboquen al tancament".

"El centre de Castelló es mor. Fa molts mesos que ho venim denunciant i així ens ho traslladen pimes i autònoms. A la mala situació per la qual ja travessen se suma ara la crisi derivada de la pandèmia. El centre de Castelló acumula locals buits i cartells de ‘S'embene’ o ‘Tancat per liquidació’. Els emprenedors necessiten ajuda, no més problemes, perquè el tancament d'uns negocis contagien a la resta. Perdre l'activitat hostalera en la plaça Santa Clara tindria conseqüències irreversibles en un teixit comercial i de serveis que està molt tocat", ha remarcat Carrasco. "Cal buscar solucions, no generar nous problemes", ha insistit.

La portaveu del Grup Municipal Popular ha recordat que "en una ciutat on el nombre d'aturats frega les 16.000 persones, les administracions han de vetlar per garantir el desenvolupament econòmic". "No obstant això l'equip de govern d'Amparo Marco, en lloc d'escoltar als empresaris afectats, prefereix mirar cap a un altre costat mentre cada dia nous negocis tanquen les seues persianes i pengen el cartell de ‘s'embene’ a la nostra ciutat", ha afegit.

"Demanem a l'alcaldessa que tinga especial sensibilitat amb els hostalers, que contribueixen cada dia al fet que el nostre centre històric siga viu i dinàmic, que els escolte i que busque solucions i alternatives que els permeten continuar amb la seua activitat amb garanties", ha afirmat.