Toledo requereix a Amparo Marco que recupere "fins a l'ltim cntim" dels diners pblics malversats en el "cas dels sobres' per Nomdedu i Brancal

Grup Popular  Dimecres, 28 de Octubre de 2020El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, ha avançat que el PP ha realitzat un oferiment d'accions a l'Ajuntament de Castelló perquè l'alcaldessa, Amparo Marco, reclame per la via judicial els diners públics que, presumptament, va ser malversat pel secretari autonòmic d'Ocupació de la Generalitat Valenciana i exvicealdalde de Castelló per Compromís, Enric Nomdedéu; la exvicealcaldessa Ali Brancal, així com qui fora assessor d'aquesta formació política a l'Ajuntament en aquell moment, Miquel Torres, en el denominat ‘cas dels sobres’, pel qual tots ells estan acusats de presumpta malversació de diners públics i falsedat documental. Causa que s'està instruint en el Jutjat Número 2 de Castelló.

Toledo ha explicat sobre aquest tema que "des del PP hem formalitzat un oferiment d'accions al consistori perquè, com a part afectada en aquest procés, tinga la possibilitat de reclamar davant el jutge aqueixos diners públics que presumptament va ser emprat per a finalitats il·lícites per part de Compromís, per la qual cosa esperem que Amparo Marco aprofite l'oportunitat i recupere fins a l'últim cèntim d'euro".

En aqueix sentit, el portaveu adjunt dels Populars ha demanat a l'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, que "defense els interessos de tots els castellonencs i es persone en la causa per a reclamar aquests fons, uns diners que ha eixit de les butxaques de tots els ciutadans i que, per tant, són de tots els veïns". I, sobre aquest tema, ha subratllat que "Amparo Marco té una oportunitat d'or per a demostrar que defensa els interessos del poble castellonenc en lloc de protegir només les sigles polítiques que sustenten ara mateix l'Acord de Fadrell".

"Els castellonencs tenen dret al fet que es recupere aqueixos diners que ha eixit dels seus impostos i, a més, a saber si els tres investigats, Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miquel Torres, de Compromís, i socis del PSOE a l'Ajuntament i la Generalitat Valenciana, van usar aqueixos recursos públics en benefici del seu partit polític, la qual cosa suposaria un presumpte delicte de malversació de fons públics", ha incidit Toledo.

A més, ha recordat que en el propi acte de l'Audiència Provincial s'al·ludia a l'existència de "suficients indicis racionals de criminalitat per a no descartar la participació dels investigats Enric Nomdedéu, Ali Brancal i Miguel Torres en la presumpta comissió del delicte de malversació de cabals públics objecte d'aquest procediment, per la qual cosa ha de continuar la causa contra aquests".

Cal recordar que la titular del Jutjat d'Instrucció Número 2 de Castelló ha autoritzat també la pràctica de noves diligències amb la finalitat d'avançar en la investigació, com la declaració de tres testimonis el pròxim 13 de novembre o el requeriment a la companyia Facebook del rastreig dels comptes personals en xarxes socials dels acusats i de la formació Compromís per a localitzar el vídeo que van compartir en els seus perfils i en els quals se'ls veia ensobrant les paperetes en el seu despatx del consistori. Imatges que posteriorment van ser eliminades, quan Nomdedéu va ser requerit sobre el contingut d'aquests sobres.

"Esperem que l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, predique amb l'exemple, es posicione del costat de la ciutadania a la qual diu representar i sol·licite la recuperació d'uns diners que són de tots els castellonencs", ha incidit Toledo.