Toledo insta de nou al govern de Marco que rebutge la pujada del 0'9% dels seus salaris en 2021. "Malgrat la greu crisi econmica, l'Acord de Fdrell segueix aferrat als seus sous i a les seues butaques"

Grup Popular  Dimarts, 29 de Desembre de 2020

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta de nou al govern d'Amparo Marco a rebutjar públicament la pujada del 0,9% dels sous dels polítics en 2021 com preveu Pedro Sánchez. "Hui dia seguim sense conéixer si els tres partits del govern municipal PSOE, Compromís i Podemos renunciarà en bloc a aquest increment, com han fet altres institucions, per exemple la Diputació d'Alacant. "En un context de greu crisi econòmica com el que vivim, amb dades cada dia pitjors, pensem que no és el moment de pujar els salaris dels representants públics, sinó de contindre la despesa i destinar fons a la recuperació econòmica, al reforç de la sanitat o a la promoció de mesures a favor de l'ocupació".

"Tot és esperable d'un equip de govern que res més arribar el primer que va fer va ser pujar-se el sou i multiplicar els seus assessors, aferrant-se a les seues butaques. El seu primer acord a tres de la present legislatura va ser aprovar una pujada salarial del 52% per als regidors de govern de PSOE, Compromís i Unides Podemos, fiant-li-ho en quasi 63.000 euros anuals a més dels més de 78.500 euros que cobra l'alcaldessa. Si encara no s'han pronunciat referent a la nostra proposta, serà perquè consideren que el seu salari és insuficient. Veiem amb estupor com les presses i les prioritats ho són per a altres coses però no en qüestió de rebaixar-se el sou", ha afirmat.

 29 de desembre de 2020.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta de nou al govern d'Amparo Marco a aclarir si està entre les seues pretensions renunciar -els tres partits en bloc-, a la pujada del 0’9% dels seus salaris tal com preveu Pedro Sánchez en 2021. "Malgrat l'agreujament de la crisi econòmica derivada d'una pandèmia sanitària que cada dia que passa, deixa dades pitjors, el govern municipal segueix aferrat als seus sous i a les seues butaques", ha manifestat.

Per al portaveu dels populars el context actual en el qual es veuen sumides les famílies castellonenques, amb pèrdua d'ingressos a l'alça que llastra les economies familiars i cada vegada més contagiats pel virus de la *COVID-19, "hauria de ser motiu més que suficient per a donar exemple i destinar el que suposa aquest increment del 0,9% a la recuperació econòmica, al reforç de la sanitat o a la promoció de mesures a favor de l'ocupació en una capital, com Castelló que frega les 16.000 persones desocupades".

En aquest sentit, només en fet que continuen pensant-s'ho, remarca Toledo, "dóna bona mostra de l'allunyats que estan de la societat, són incapaces de posar-se en la pell dels qui pitjors ho estan passant". I afig: "Tot és esperable d'un equip de govern que res més arribar el primer que va fer va ser pujar-se el sou i multiplicar els seus assessors, aferrant-se a les seues butaques d'Alcaldia. El seu primer acord a tres en la present legislatura va ser aprovar una pujada salarial del 52% per als regidors de govern de PSOE, Compromís i Unides Podemos, fiant-li-ho en quasi 63.000 euros anuals a més dels més de 78.500 euros que cobra l'alcaldessa. Veiem amb estupor com les presses i les prioritats ho són per a altres coses però no en qüestió de rebaixar-se el sou", ha afirmat.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular ha volgut aclarir que "aquesta mesura de renúncia únicament afectaria els regidors i assessors municipals, per la qual cosa l'increment sí que s'aplicaria a tot el cos de funcionaris que treballen a l'Ajuntament de Castelló, que sí que veurien aquest augment reflectit en la partida anual que recull les despeses del personal municipal".

Cal recordar que entitats com la Diputació d'Alacant van fer públic immediatament que no aplicaran la pujada salarial del 0,9 per cent anunciada pel Govern d'Espanya als diputats de la corporació i al personal eventual o de confiança, "un gest simbòlic que, des del Grup Municipal Popular, considerem que també hauríem de seguir en la capital de la Plana amb la finalitat de donar exemple, perquè ara més que mai, on es vigila cada moviment dels governants públics, la ciutadania espera un mínim d'empatia per a posar-se en el lloc dels qui pitjor l'estan passant", ha conclòs