Toledo insta a Marco a activar ajudes directes i a baixar impostos a pymes i autnoms. "El 2021 ha de ser el de la recuperaci econmica, no el de l'enfonsament definitiu de les famlies"

Grup Popular  Dilluns, 4 de Gener de 2021

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta al govern d'Amparo Marco a prioritzar el reflotament de l'economia i així es recull en el document de les 21 propostes que els populars han registrat amb vista a aprovar un pressupost de consens. "El 2021 comença amb una pujada de quotes per a autònoms, que no fan més que asfixiar encara més als xicotets negocis com l'hostaleria, comerç tradicional, perruqueries, oci nocturn,..etc. la seua facturació ha caigut més del 50%", adverteix.

Reduir la càrrega fiscal davant la caiguda d'ingressos; ajudes directes als sectors més perjudicats per la pandèmia i una Oficina Econòmica de nova creació, que servisca d'assessorament i palanca a les empreses, "són les primeres propostes del nostre document clau per a entaular un diàleg amb els partits del govern de PSOE, Compromís i Podemos", remarca Toledo. I afig: "Ens preocupa seriosament que la creació d'empreses haja caigut un 35% en 2020, tal com adverteix la Cambra de Comerç, perquè repercuteix en la destrucció d'ocupació en la capital, que ja frega els 16.000 aturats".

04 de gener de 2020.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, insta al govern d'Amparo Marco a activar línies d'ajudes directes i a baixar impostos a pymes i autònoms. "El 2021 ha de ser el de la recuperació econòmica i no el de l'enfonsament definitiu de les famílies", diu.

D'aquesta manera, per als populars la voluntat política ha de passar per donar prioritat al reflotament de l'economia en 2021 i així es recull en el document de les 21 propostes, que han registrat a l'Ajuntament amb vista a aprovar un pressupost de consens. Per a Toledo: "L'any nou comença amb una pujada de quotes per a autònoms a la seguretat social, que no fan més que asfixiar encara més als xicotets negocis com l'hostaleria, comerç tradicional, perruqueries, oci nocturn,..etc. quan la seua facturació ha descendit més del 50%".

En aquest sentit, remarca el portaveu popular adjunt, "les dades no són gens encoratjadors quan aquest 2021 els treballadors per compte propi experimentaran una pujada de fins a 12 euros al mes en les seues quotes, a més d'haver de fer front als endarreriments pendents de 2020". A partir d'aquest mes de gener els autònoms veuran pujar la seua quota mínima -per la qual cotitzen més del 80% dels professionals de Castelló-, dels 286,3 euros actuals als 289 euros, mentre que la quota màxima passa de 1.221 a 1.233 euros.

Les propostes del PP de Castelló passen per: reduir la càrrega fiscal davant la caiguda d'ingressos de pimes i autònoms; ajudes directes als sectors més desfavorits i una Oficina Econòmica de nova creació, que servisca d'assessorament i palanca als negocis en actiu i uns altres que puguen implantar-se a la ciutat. Per a Toledo són línies estratègiques necessàries i per això, "són les primeres propostes del nostre document clau per a entaular un diàleg amb els partits del govern de PSOE, Compromís i Podemos, de cara a negociar el pressupost ja que puga aprovar-se per consens".

"Ens preocupa seriosament que la creació d'empreses haja caigut un 35% en 2020, tal com adverteix la Cambra de Comerç, perquè repercuteix en la destrucció d'ocupació en la capital, que ja frega els 16.000 aturats", adverteix el portaveu popular adjunt. La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha suposat una ‘destralada’ per a milers de castellonencs que hui dia no veuen un futur clar.

Des del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, el seu portaveu adjunt, Sergio Toledo insta al govern municipal a no perdre un minut més del nou any i treballar per a reflotar l'economia. "Estem a l'espera que el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Castelló ens concedisca la reunió per a presentar-li les 21 propostes a fi d'atendre de manera immediata i directa als problemes, demandes i necessitats de la ciutadania", recorda.