Toledo: "El PP s'ofereix a ajudar al sector de l'oci nocturn enfront de la inacci del govern municipal"

Grup Popular  Dimarts, 5 de Gener de 2021

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, anuncia que portarà una proposta a l'Associació *On Castelló -que aglutina a la majoria de locals d'oci nocturn a la ciutat-, per a demostrar que sí que és possible des de l'Ajuntament destinar ajudes directes per a evitar que continuen dessagnant-se per les restriccions de la pandèmia. "Exigim al govern d'Amparo Marco que complisca el punt 8 de la moció aprovada a l'octubre per unanimitat i que habilite una línia pressupostària específica d'ajudes a aquest sector, que és el que més temps ha estat amb la persiana baixada, sense percebre cap mena d'ingressos. Si no saben d'on traure els diners, li ho direm nosaltres", explica.

El sector de l'oci nocturn xifra en 900.000 euros les pèrdues després de huit mesos tancats i, cada mes que passa, continuen perdent fins a 150.000 euros, segons denúncia l'Associació *On Castelló. "Demà serà tard, els propietaris d'aquests locals necessiten una injecció de liquiditat per a poder mantindre's en peus i salvar els llocs de treball que depenen directa i indirectament d'ells. Amb voluntat política és possible, si hi ha ajudes directes per a la mobilitat, també n'hi ha per al sector de l'oci nocturn, més quan l'equip de govern municipal té adquirit el compromís de complir una iniciativa aprovada en sessió plenària per tots els partits polítics. El que no pot ser és que els tinguen oblidats en un moment especialment delicat per la crisi econòmica, social i sanitària, que ha fet que Castelló fregue els 16.000 aturats", afig.

05 de gener de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, enlletgeix a l'equip de govern la seua inacció amb el sector de l'oci nocturn, que segueix sense rebre ajudes directes de l'Ajuntament. En aquest sentit, Toledo s'ha compromés a portar-los una proposta en ferma per a demostrar que sí que és possible des de l'Ajuntament destinar ajudes directes al sector, per a evitar que continuen dessagnant-se.

El portaveu popular -que la setmana passada va participar en la Taula de Treball de l'Oci Nocturn, integrada per representants polítics i l'Associació *On Castelló on estan representats els locals d'oci nocturn de la ciutat-, va escoltar de primera mà les seues necessitats, que continuen sent urgents ja que l'obrir després de huit mesos per a poder servir beguda i menjar tampoc ha sigut la salvació. Tenen una obertura molt més reduïda que els bars i restaurants i, per tant, continuen perdent diners.

El sector de l'oci nocturn xifra en 900.000 euros les pèrdues després de huit mesos tancats i cada mes que passa continuen perdent fins a 150.000 euros, segons denúncia l'Associació *On Castelló. "Demà serà tard, els propietaris d'aquests locals necessiten una injecció de liquiditat per a poder mantindre's en peus i salvar els llocs de treball que depenen directa i indirectament d'ells. Amb voluntat política és possible, si hi ha ajudes directes per a la mobilitat, també n'hi ha per al sector de l'oci nocturn, més quan l'equip de govern municipal té adquirit el compromís de complir una iniciativa aprovada en sessió plenària per tots els partits polítics". "El que no pot ser és que els tinguen oblidats en un moment especialment delicat per la crisi econòmica, social i sanitària, que ha fet que Castelló fregue els 16.000 aturats", adverteix Sergio Toledo.

Les ajudes d'altres administracions continuen sent insuficients, Toledo retrau al govern municipal de PSOE, Compromís i *Poemos que haja tancat l'orella a la problemàtica del sector durant massa temps i que no s'haja reunit abans amb els qui pitjor ho estan passant. Malgrat tot, "l'única contribució per part de l'Ajuntament ha sigut de 8.000 euros per a un sector que ha estat huit mesos amb la persiana baixada", recorda. "Exigim al govern d'Amparo Marco que complisca el punt 8 de la moció aprovada a l'octubre per unanimitat i que habilite una partida pressupostària específica per a aquest sector. Si el govern no sap d'on traure els diners, li ho direm nosaltres", explica.

El PP va presentar el mes d'octubre una moció, al costat de Ciutadans, sol·licitant ajudes directes per al sector i que s'homologaren llicències a aquesta mena de locals de manera que, mentre durara l'estat d'alarma, els establiments pogueren obrir igual que els bars o cafeteries, alguna cosa que sí s'ha aconseguit, igual que l'exempció de la taxa de fem per a aquests locals, "que també reivindiquem en aquesta moció, i que ha beneficiat al sector de l'oci nocturn. Passos s'han donat però no els suficients per a un sector que sobreviu amb prou faenes, per això hem de continuar secundant-lo", assenyala Toledo.

De la moció que va arrancar el vot favorable de les diferents formacions polítiques a l'Ajuntament de Castelló, també queda pendent l'activació d'una campanya específica per a dignificar la imatge del sector de l'oci nocturn.

Des del PP recorden que des de l'inici de la pandèmia, i fins i tot abans de decretar-se el primer estat d'alarma, "vam tendir la nostra mà a l'alcaldessa, Amparo Marco, i li vam proposar mesures d'ajuda al sector, com la posada en marxa de bonificacions i deduccions fiscals, així com ajudes al lloguer de locals i, encara que ens trobem amb la negativa del govern a acceptar-les només perquè les presenta el PP, la nostra mà seguirà tendida per a contribuir a la recuperació econòmica de Castelló i dels seus veïns". ha conclòs Sergio Toledo.