El PP demana al Sndic de Greuges que investigue el cas de les Targetes del regidor socialista Jorge Ribes

Grup Popular  Dijous, 7 de Gener de 2021

La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, adverteix que no renunciaran a cap via fins a arribar al fons de la qüestió. El regidor socialista Jorge Ribes va resultar ser beneficiari d'una targeta gratuïta per a viatjar en transport públic, gràcies a una campanya promoguda des de la seua mateixa regidoria. El seu nom figura en el llistat oficial d'agraciats en el qual es van quedar fora altres 158 joves que també van participar. A més, en la mateixa llista de beneficiaris també figuren la núvia del regidor, un assessor del PSOE i amics de Joventuts Socialistes.

"La falta de transparència del govern municipal de PSOE, Compromís i Podemos, que segueix sense proporcionar-nos l'expedient d'adjudicació de la campanya, ni l'e-mail en el qual s'escuda Ribes al·legant que va demanar la targeta gratuïta a títol commemoratiu, ens han obligat a recórrer al Síndic de Greuges". "Considerem que la gravetat d'aquests fets mereix que siguen degudament investigats i dilucidar-se si hi ha irregularitats que puguen comportar conseqüències dins del propi govern tripartit. De moment, ni el propi edil, ni l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s'han dignat a donar una explicació a la ciutadania", assenyala.

7 de gener de 2021.- La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, anuncia que la seua formació ha recorregut al Síndic de Greuges per a demanar-li que investigue el cas de les Targetes del regidor socialista Jorge Ribes. I adverteix que no renunciaran a cap via fins a arribar al fons de la qüestió.

"L'anunci de compareixença en el pròxim Ple ordinari de gener, que ha fet públic el propi edil socialista, Jorge Ribes, no frenarà la nostra labor d'oposició i, atés el dret a la informació que ens correspon, esperem que els documents que portem sol·licitant des del mes de novembre, tant la còpia de l'expedient d'adjudicació de la campanya, com l'e-mail relacionat amb el cas de les *Tar-*Jetas, ens siguen facilitats abans de la data del Ple", aclareix l'edil popular.

El regidor socialista Jorge Ribes -que cobra quasi 63.000 euros anuals-, va resultar ser beneficiari d'una targeta gratuïta per a viatjar en el transport públic d'autobús i *TRAM, gràcies a una campanya promoguda des de la seua mateixa regidoria, la de Joventut. El seu nom figura en el llistat oficial d'agraciats, el mateix llistat en el qual es van quedar fora altres 158 joves que també van participar. A més, en la mateixa llista de beneficiaris també figuren la núvia del regidor Ribes, un assessor del PSOE i amics de Joventuts Socialistes.

"La falta de transparència del govern municipal de PSOE, Compromís i Podemos, que segueix sense proporcionar-nos l'expedient d'adjudicació de la campanya, ni l'e-mail en el qual s'escuda Ribes, al·legant que va demanar la targeta gratuïta a títol commemoratiu, ens han obligat a recórrer al Síndic de Greuges", explica la regidora maria Espanya. I afig: "Considerem que la gravetat dels fets, que són reprovables ètica i estèticament, mereix que hagen de ser investigats i dilucidar-se si hi ha irregularitats que puguen comportar conseqüències dins del govern municipal de PSOE, Compromís i Podemos. De moment, ni el propi edil, ni l'alcaldessa s'han dignat a donar una explicació a la ciutadania".

Cal recordar que l'edil socialista, Jorge Ribes, va mentir en seu plenària a tota la ciutadania quan va dir que la seua targeta era de record i no estava carregada, perquè s'ha comprovat que sí que estava carregada amb 20 viatges gratis. "Després d'haver sol·licitat de manera reiterada informació al govern municipal, en cada Comissió, i no obtindre resposta, recorrem a una instància major, com és el Síndic de Greuges, perquè des d'allí s'investigue la conducta d'un regidor que no ha tingut cap empatia ni sensibilitat amb els joves castellonencs que realment necessiten aquesta ajuda per a desplaçar-se gratis en transport públic per la ciutat de Castelló", conclou María España.