Toledo: "La ciutat de Castell tanca l'any 2020 amb un 15% ms d'aturats que fa un any"

Grup Popular  Dimecres, 6 de Gener de 2021

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta que la capital registre quasi 2.000 aturats més que fa un any. "No tot és atribuïble a la crisi del *Covid. Les mesures econòmiques urgents que venim reclamant a l'equip de govern de PSOE, Compromís i Podem per a incentivar la creació d'ocupació segueixen sense arribar. Els registres del Servei Públic d'Ocupació són cada dia pitjors, ens acosten als 16.000 aturats sol a la ciutat de Castelló"

"No ens cansem de tendir la mà quan es tracta de treballar per l'interés general. Per això, una vegada més, proposem al govern de PSOE, Compromís i Podem fer un front comú per a pal·liar aquest problema. Entre les 21 propostes per a aconseguir un pressupost municipal de consens per al 2021 es troba l'activació d'un Pla d'Ocupació, que fomente el suport a les pimes, autònoms, comerços i emprenedors en general, fomentant la formació, el reciclatge i l'especialització professional en aquells sectors de població de difícil inserció laboral i, tot això, en coordinació amb el teixit empresarial i les autoritats competents en matèria d'ocupació de la Generalitat Valenciana", explica.

6 de gener de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta que la capital de la Plana registre 1.981 aturats més que fa un any, això és un 15% més. Una valoració que ha fet després de conéixer-se les dades estadístiques d'atur registrat en l'últim mes de l'any 2020. En l'actualitat hi ha 15.504 persones desocupades enfront de les 13.523 persones desocupades de desembre de 2019.

"No tot és atribuïble a la crisi del *Covid. Les mesures econòmiques urgents que venim reclamant a l'equip de govern de PSOE, Compromís i Podem per a incentivar la creació d'ocupació segueixen sense arribar", assenyala Toledo. I afig: "Els registres del Servei Públic d'Ocupació ens acosten als 16.000 aturats sol a la ciutat de Castelló, un autèntic drama per a milers de famílies castellonenques en plena tercera ona de la pandèmia que ha provocat la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de la nostra història recent".

Davant aquesta situació que ha qualificat de ‘desesperant’, que ha portat al tancament forçós de molts negocis que han sigut durant anys el manteniment familiar de molts castellonencs, Toledo reitera la predisposició dels populars a tendir la mà al govern municipal per a "fer un front comú amb l'objectiu de pal·liar aquest problema".

Entre les 21 propostes elaborades pels populars i posades a la disposició del govern tripartit per a aconseguir un pressupost municipal de consens, el portaveu popular adjunt destaca l'activació d'un Pla d'Ocupació, "que fomente el suport a les pimes, autònoms, comerços i emprenedors en general , fomentant la formació, el reciclatge i l'especialització professional en aquells sectors de població de difícil inserció laboral i, tot això, en coordinació amb el teixit empresarial i les autoritats competents en matèria d'ocupació de la Generalitat Valenciana", explica.

Cal recordar que des d'abans de començar la pandèmia, "abans fins i tot que es decretara el primer Estat d'Alarma, des del PP vam proposar diferents plans per a contribuir a reactivar l'economia a la ciutat, afavorint la contractació i la creació d'ocupació, amb mesures específiques d'ajuda per als comerços o programes especials d'avantatges fiscals, tant per a afavorir la liquiditat de les famílies, com per a reduir la càrrega impositiva a pimes i autònoms", manté l'edil popular. No obstant això, "malgrat mostrar en tot moment la nostra predisposició a col·laborar, portant propostes concretes, portant el treball fet, el govern municipal mai ha tingut a bé acceptar-les", lamenta.

"El document que hem registrat a l'Ajuntament, amb 21 mesures per a aconseguir un pressupost de consens, és una nova declaració d'intencions. Estem disposats a acostar el muscle, sempre en benefici l'interés general, la nostra prioritat són els castellonencs. Estem esperançats a poder desgranar totes i cadascuna de les 21 propostes en la reunió que ja hem sol·licitat al regidor d'Hisenda, de la qual per cert, de moment no hem obtingut resposta", conclou Toledo.