Redondo: "Exigim a Amparo Marco ajudes directes per al sector de l'hostaleria al qual es demonitza i castiga fins a portar-los a la runa"

Grup Popular  Dissabte, 9 de Gener de 2021

El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos *Redondo, demana que s'habilite una línia de suport directe al sector de l'hostaleria i restauració, i que l'alcaldessa, Amparo Marco, sol·licite el mateix a la Generalitat i al Govern d'Espanya per a salvar al sector. "No se'ls pot continuar fent culpables dels contagis per coronavirus quan han sigut els més castigats amb prohibicions i restriccions, que provoquen la caiguda en picat dels seus ingressos mentre han de suportar la mateixa càrrega fiscal", assenyala.

"Si s'han d'aplicar restriccions, que aquestes vengen acompanyades d'ajudes directes i mesures econòmiques que permeten la subsistència d'un sector clau a la ciutat de Castelló. Malgrat les duríssimes restriccions, ni s'han frenat els contagis, ni s'ha proveït d'ajudes directes al sector. Si no s'actua immediatament correran la mateixa sort que l'oci nocturn, al qual tampoc s'ha ajudat malgrat ser el que més temps ha estat tancat per la pandèmia", assenyala.

9 de gener de 2021.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos *Redondo, exigeix a l'alcaldessa Amparo Marco que active de manera immediata una línia d'ajudes directes al sector de l'hostaleria i de la restauració, al qual "es continua demonitzant i culpabilitzant dels contagis per coronavirus. Han sigut dels sectors més castigats fins a portar-los a la ruïna perquè, malgrat les duríssimes restriccions que han hagut d'acatar, no han rebut cap mena d'ajudes a canvi", assenyala.

Fins al moment, "l'única cosa que ha rebut el sector de l'hostaleria i de la restauració són prohibicions i, més i més, restriccions que provoquen la caiguda en picat dels seus ingressos mentre han de continuar pagant factures i suportar la mateixa càrrega fiscal. És hora que Amparo Marco deixe les bones paraules a un costat i convertisca les seues promeses en realitats, perquè fins ara l'única cosa que han fet des del govern municipal de PSOE, Compromís i Podemos ha sigut guanyar temps i aquest sector no pot esperar més", assenyala Redondo.

A més de sol·licitar a l'equip de govern municipal mesures urgents i específiques de suport a aquest sector del qual depenen milers de famílies castellonenques, Juan Carlos *Redondo demana que l'alcaldessa eleve la mateixa petició a instàncies superiors, "que Marco reivindique el mateix a la Generalitat Valenciana i al Govern d'Espanya per a sumar esforços en la mateixa direcció, salvar l'hostaleria i els milers de llocs de treball que depenen directa i indirectament d'ella".

Des del dia 7 de gener, l'hostaleria i la restauració acumula noves restriccions com el tancament dels locals a partir de les 17.00 hores i un màxim de 4 persones per taula. Tampoc està permés fumar a les terrasses, a més de continuar amb les limitacions d'aforament. "Si s'han d'aplicar restriccions, que aquestes vengen acompanyades d'ajudes directes i mesures econòmiques que permeten la subsistència d'un sector clau a la ciutat de Castelló. Si no s'actua immediatament correran la mateixa sort que l'oci nocturn, al qual tampoc s'ha ajudat des del govern municipal, malgrat ser el que més temps ha estat tancat (un total de 8 mesos) per la pandèmia i que continua dessagnant-se", adverteix Redondo.

Per a Redondo, aquesta inacció del govern municipal amb els sectors més castigats per la pandèmia, ja va portar als populars a comprometre's amb el sector de l'oci nocturn i traslladar-los una proposta en ferma perquè puguen rebre ajudes directes de l'Ajuntament, demostrant que quan hi ha voluntat política sí que és possible. "Si el govern no sap d'on traure els diners, nosaltres li ho direm", recorda Redondo.

Hui dia, el sector de l'oci nocturn segueix sense rebre cap mena d'ajudes municipals, ha sigut el gran oblidat. Des que el mes d'octubre s'aprovara una moció, per unanimitat, que comprometia al govern d'Amparo Marco a destinar ajudes directes per al sector, "no s'ha fet res", recorda redó. "Després de tres mesos es va decidir convocar una Taula de Treball en la qual es va veure que el govern municipal segueix sense tindre un pla per a ells, quan porten acumulant pèrdues de més de 900.000 euros després de huit mesos tancats i cada mes que passa, continuen perdent 150.000 euros, segons denúncia l'Associació *On Castelló", reitera l'edil popular.

Des del PP recorden que des de l'inici de la pandèmia, i fins i tot abans de decretar-se el primer estat d'alarma, "vam tendir la nostra mà a l'alcaldessa, Amparo Marco, i li vam proposar mesures d'ajuda per a pimes i autònoms i per a les famílies en general amb bonificacions i deduccions fiscals, així com ajudes al lloguer de locals", recorda Juan Carlos *Redondo. "Malgrat la nostra predisposició, mai han volgut acceptar-les, només perquè les presenta el PP. La nostra mà seguirà tendida per a contribuir a la recuperació econòmica de Castelló i dels seus veïns". ha conclòs.