Toledo demana a Marco que aclarisca als pares si la Magdalena ser lectiva o no per a resoldre la polmica que ella mateixa ha generat

Grup Popular  Dimarts, 9 de Febrer de 2021

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, demana a l'alcaldessa, Amparo Marco, que buide tots els dubtes que ella mateixa ha generat sobre si en la setmana de la Magdalena han de suspendre's les classes o no, sabent que les festes fundacionals no se celebraran enguany per la pandèmia. "Hui dia ni pares, ni alumnes, ni professors saben al que atindre's. A l'alcaldessa no li va servir la votació del Consell Escolar que va acordar mantindre com no lectiva la setmana de festes i va anunciar que l'última decisió seria de la Generalitat, però no ha tornat a pronunciar-se sobre aquest tema", explica.

"Marco crea el conflicte i després desapareix perquè no *le *lluevan les crítiques, ella mateixa va anunciar la idoneïtat de donar continuïtat a les classes la setmana de la Magdalena després d'anul·lar l'edició de 2021, ho va fer sense consultar-lo amb ningú i ara es troba amb la decisió contrària del Consell Escolar. Li demanem que isca del seu amagatall i done la cara davant els castellonencs. D'altra banda, sabem que s'estan organitzant ‘els *escoletes de Magdalena’, amb activitats d'oci i temps lliure alternatius si finalment se suspenen les classes i per a ajudar a les famílies, però tot està pendent d'una comunicació oficial per part de l'alcaldessa que no hauria de retardar-se més", afig.

9 de febrer de 2021.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, demana a l'alcaldessa, Amparo Marco que isca del seu amagatall i es pronuncie amb urgència si durant la setmana de la Magdalena, és a dir, del 6 al 14 de març hi haurà continuïtat de les classes o no, perquè hui dia, "ni els docents, ni els alumnes, ni els pares, ni ningú de la comunitat educativa saben al que atindre's" al no haver-hi comunicació oficial per part de l'Ajuntament que va assegurar que la decisió última seria de la Generalitat.

"Amparo Marco crea el conflicte i després desapareix, s'amaga perquè no *le *lluevan les crítiques. A l'alcaldessa no li va servir la votació del Consell Escolar que va acordar mantindre com no lectiva la setmana de festes i ella mateixa va anunciar que l'última decisió seria de la Generalitat, no obstant això, no ha tornat a pronunciar-se sobre aquest tema", explica Toledo.

En aquest sentit, el portaveu popular adjunt demana a l'alcaldessa màxima transparència i que informe amb rigor a la comunitat educativa sobre "què es farà durant la setmana gran de Castelló ara que ja sabem que la Magdalena 2021 s'ha suspés". I afig: "L'alcaldessa es deu a la ciutadania i està desatenent el seu dret a la informació mentre els pares ja fan encaix de *bolillos per a organitzar-se amb temps, amb la dificultat afegida que comporta la crisi del *Covid. Per això, demanem a l'alcaldessa una resposta urgent".

D'altra banda, els Populars han sabut que en alguns centres educatius han començat a preparar les anomenades ‘*Escoletes de Magdalena’, amb activitats d'oci i temps lliure alternatius si finalment se suspenen les classes i per a ajudar a conciliar a les famílies, "però tot està pendent d'una comunicació oficial per part de l'alcaldessa que no hauria de retardar-se més", afig.

Un altre motiu que justifica la urgència de conéixer si la Magdalena serà lectiva o no és precisament la preparació d'aquestes activitats alternatives, ja que hauran de comptar amb totes les mesures de seguretat que estableixen els protocols anti-*Covid, "i això implica una planificació amb temps d'antelació suficient, alguna cosa que no s'està donant", apunta Toledo.

Cal recordar que va ser l'alcaldessa Amparo Marco qui va anunciar la idoneïtat de donar continuïtat a les classes la setmana de la Magdalena després d'anul·lar l'edició de 2021, "ho va fer sense consultar-ho amb ningú i ara es troba amb la decisió contrària del Consell Escolar", recorda l'edil Popular.

"Tantes presses per fer anuncis que de nou queden en res, com ja ens té acostumats l'alcaldessa, perquè no sols passa amb l'educació, ho fa sistemàticament amb totes i cadascuna de les àrees, es dedica a publicitar a so de bombo i platerets anuncis que es queden pel camí, molta propaganda de cara a la galeria però molt poc o gens de gestió real i menys quan es tracta de decisions que comprometen a un sector de la població, llavors opta per callar i amagar-se esperant que el temporal passe sense que li esguiten les crítiques", conclou Toledo.